Rode bietendip/-spread met feta, tijm en geroosterde pompoenpitten en sesamzaad

Je kunt deze dip/spread ook in de meeste supermarkten halen maar zelf maken is:

  • Gezonder
  • Goedkoper
  • En niet onbelangrijk: lekkerder!

Maken dus! 🙂

Klein bakje, perfect voor bij de borrel | 20 min.

 1 gekookte rode bietjes (afhankelijk van de grootte)
 1 klein teentje knoflook
 1 eetlepel Griekse yoghurt
 citroensap
 verse tijm
 feta
 pompoenpitten en sesamzaad
 peper en zout

1

Snijd de bietjes in grove stukken en doe in een blender of hakmachine. Het kan ook met een staafmixer.

2

Knijp de knoflook door de knoflookpers en voeg de yoghurt toe.

3

Voeg dan het citroensap, de tijm en de feta toe. Dit zijn geen vaste hoeveelheden maar gaat meer op smaak, wat jij lekker vindt. Breng verder op smaak met peper en zout.

4

Rooster de pompoenpitten en het sesamzaad. Garneer af met wat feta, de pompoenpitten en sesamzaad en wat verse tijm. Eventueel een drupje lekkere olijfolie en klaar!

Ingredients

 1 gekookte rode bietjes (afhankelijk van de grootte)
 1 klein teentje knoflook
 1 eetlepel Griekse yoghurt
 citroensap
 verse tijm
 feta
 pompoenpitten en sesamzaad
 peper en zout

Directions

1

Snijd de bietjes in grove stukken en doe in een blender of hakmachine. Het kan ook met een staafmixer.

2

Knijp de knoflook door de knoflookpers en voeg de yoghurt toe.

3

Voeg dan het citroensap, de tijm en de feta toe. Dit zijn geen vaste hoeveelheden maar gaat meer op smaak, wat jij lekker vindt. Breng verder op smaak met peper en zout.

4

Rooster de pompoenpitten en het sesamzaad. Garneer af met wat feta, de pompoenpitten en sesamzaad en wat verse tijm. Eventueel een drupje lekkere olijfolie en klaar!

Rode bietendip/-spread met feta, tijm en geroosterde pompoenpitten en sesamzaad

Enjoy!
Gemaakt en gesmaakt?

#IKkookt @i.h.s.k

Geef een reactie