Pasen zonder een eitje is geen Pasen

En zo is het. Eitjes in welke vorm dan ook zijn voor mij (en voor velen) onlosmakelijk verbonden met het paasfeest. En het is zo’n heerlijk veelzijdig wondertje he 😍

Feestje op tafel!

In mijn zoektocht naar inspiratie voor een lekker gevuld eitje (al zijn de traditionele natuurlijk ook heerlijk!) kwam ik deze tegen. IK MOEST ZE MAKEN 🤩 Ze zien er zo gezellig uit en passen perfect bij een gezellige paasbrunch of -ontbijt. Natuurlijk wel een kleine twist aan gegeven door de cayenne en mierikswortel. Een beetje pit dus!

Een gezondere deviled egg 🤔

Dat klinkt een beetje tegenstrijdig maar je kan deze ook (elk gevuld eitje bijna) met dikke yoghurt maken. Uiteraard wordt de smaak iets anders en de textuur meer vloeibaar maar als je dat niet erg vindt, probeer dan eens een deze iets gezondere versie.

Lekker retro joh 😎

En als het lekker is, is er niets mis met een beetje retro-inspiratie. Gevulde eitjes zijn top en deze zijn ook nog eens ware beauties om te zien. Maken dus! 😉

In rode biet gepicklede gevulde eitjes met zalm, cayenne en mierikswortel

Prep Time 30 minutes
rusttijd in de koelkast 8 hours
Total Time 8 hours 30 minutes
Servings 6 gevulde eitjes
Feestelijke gekleurde devilled eggs (gevulde eieren) met gerookte zalm en pittige mierikswortel en cayennepeper

Equipment

  • blender
  • optioneel: spuitzak met spuitmondje (met een lepeltje kan ook natuurlijk)

Ingredients

voor de pickle van rode biet (minimaal 8 uur van te voren maken)

  • 150 gr gekookte bietjes
  • 150 gr rode wijnazijn
  • 3 eitjes

voor de vulling

  • hard gekookte eigelen van 3 eitjes
  • 1 el mayonaise (Lichter maken? Vervang een deel of alles door dikke griekse yoghurt))
  • 1 tl mierikswortelpasta
  • verse dille fijngehakt naar smaak
  • cayennepeper naar smaak
  • zout naar smaak

garnering

  • gerookte zalm
  • verse dille
  • cayennepeper

Instructions 

De eitjes voorbereiden (dag van te voren)

  • Hak de bietjes eerst grof voor en doe in een blender samen met de rode wijnazijn. Maal fijn en doe in een hoge smalle container. De eitjes moeten wel allemaal onderstaan.
  • Kook de eieren zo'n 10 minuten, ze moeten hard gekookt zijn.
  • Spoel de eieren na het koken onder koud water en pel direct. Leg ze in de rode biet, dek af en laat minimaal 8 uur in de koelkast marineren.

De vulling maken

  • Snijd de eitjes doormidden en schraap het eigeel in een bakje. Voeg de mayonaise/yoghurt, cayennepeper, fijngehakte dille en mierikswortel toe. Roer tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout.

Garneren

  • Doe de vulling in een spuitzak en spuit mooie toefjes. Snijd reepjes van de gerookte zalm, rol op en leg op de vulling. Nog een klein snufje cayennepeper en een takje dille om het af te maken. Smakelijk!
Course: Borrelhapje, Snack, Tussendoortje
Keyword: ei, gerookte zalm, gevulde eieren, rode biet

Write A Comment