Deze rode bietendip/-spread is heerlijk en ook nog eens super healthy! Lekker als dip voor bij de borrel of gewoon op brood. Maken dus!
- 125 gr gekookte rode bietjes (Je kan ze zelf koken maar ik gebruik hier gewoon de voorgekookte uit de supert.)
- 1/2 tl gemalen komijn (zelf malen of vijzelen is echt lekkerder.)
- 1/2 teentje knoflook door de pers
- 1 tl korianderzaad (Ook hier: zelf malen of vijzelen is echt lekkerder.)
- 1/2 limoen
- naar smaak feta (houd wat achter voor garnering)
- olijfolie
- peper & zout
- tijm
- pompoen- en pijnboompitten
Snijd de bieten in behapbare stukjes voor de hakmolen.
Vijzel of maal de koriander en komijn en voeg toe.
Gebruik voor de knoflook een knoflookpers. (Hele stukken rauwe knoflook is echt niet lekker).
Brokkel wat feta in de mengkom samen met het sap van een half en klein limoentje. Voeg peper, zout, tijm en olijfolie toe naar smaak en tot het de gewenste dikte heeft. Eventueel kan je ook yoghurt gebruiken i.p.v. olijfolie.
Rooster de pompoen- en pijnboompitten en gebruik dit als garnering samen met de tijm, feta en een drizzle olijfolie.