Basisrecept ingelegde groenten

Prep Time 20 minutes
Cook Time 10 minutes
dagje marineren 1 day
Total Time 1 day 30 minutes
Servings 1 bakje
Ingelegde of ingemaakte groenten, heerlijk en het kan zo'n beetje met elke groente én je kan er zelf lekker je eigen smaakjes aan meegeven. Je raakt niet 'uitgepickled'! Wel even minimaal een dagje van te voren maken, dan zijn ze het lekkerst!

Ingredients

Voor de pickle

  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1/2 tl komijnzaad
  • 50 gr suiker
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 100 ml witte wijnazijn
  • 200 ml water
  • 3 gekneusde knoflooktenen
  • flink stuk gember
  • snuf zout

De groenten

  • 50 gr wortel in fijne reepjes
  • 50 gr gekookte rode biet in blokjes (ik gebruik gewoon die voorgekookte uit de supert)
  • 130 gr bloemkool in mini roosjes

Instructions 

  • Kneus de knoflook, snijd de gember in dunne reepjes en meet alle andere ingrediënten voor de pickle af.
  • Rooster de korianderzaad, mosterdzaad, komijnzaad, peperkorrels, zout en chilivlokken in een droge pan.
  • Als het mosterdzaad begint te 'poppen' voeg je het water en de azijn toe samen met de suiker, knoflook, gember en kurkuma.
  • Laat 10 minuutjes op een laag vuurtje doorkoken/pruttelen.
  • Doe de groenten in 3 verschillende bakjes of wekpotjes (dit is beter als je het langer wilt bewaren. Wel de wekpotjes dan even goed steriliseren).
  • Giet het warme vocht over de groenten en laat op kamertemperatuur afkoelen.
  • De pickle kan je na een uurtje al eten maar is pas echt lekker als het 2 a 3 dagen heeft kunnen trekken.
  • Serveer bij alles waarvan je denkt: 'daar zou augurk of een zilveruitje niet misstaan'. Smakelijk!
Course: Bijgerecht
Keyword: groentengerecht, ingelegde groenten, ingemaakte groenten, pickle, zoet zuur

Write A Comment

Rating recept