Aubergine curry

aubergine curry

Deze aubergine curry is geïnspireerd op de aubergine curry zoals ik deze heb gegeten in Cambodja. Een beetje rokerig en lekker romig van smaak!

2 pers. | 1 uur

Total Time1 hr

Ingrediënten
 1 aubergine (ongeveer 500 gram)
 5 teentjes knoflook
 2 curry blaadjes
 2 grote tomaten
 ½ eetlepel tamarinde
 1 deciliter kokosroom/-melk
 ½ eetlepel kurkuma
 ½ eetlepel kerrie
 1 deciliter water
 neutrale olie zoals zonnebloemolie

Bereiding
1

Snijd de aubergine in repen (formaat vlaamse friet).

2

Snijd de knoflook in plakjes (niet te fijn).

3

Hak de curry blaadjes.

4

Hak de tomaten grof.

5

Smeer de aubergine in met wat olie en grill deze tot ze mooie grillstrepen hebben. Laat ze niet verbranden maar grill ze zeker niet te kort.

6

Frituur de knoflook en curry blaadjes in wat olie (niet aan laten branden!) en zet apart.

7

Zet een pan op middelhoog vuur en bak de tomaten aan in wat olie tot deze zacht zijn.

8

Voeg de kurkuma en kerrie toe.

9

Laat met de deksel erop 1 of 2 minuutjes koken.

10

Voeg de tamarinde en het water toe en laat nog 4 minuten met deksel koken.

11

Voeg de aubergine toe, roer goed door en laat het geheel pruttelen tot het meeste vocht verdampt is.

12

Haal van het vuur en roer de kokosroom/-melk erdoorheen.

Ingredients

Ingrediënten
 1 aubergine (ongeveer 500 gram)
 5 teentjes knoflook
 2 curry blaadjes
 2 grote tomaten
 ½ eetlepel tamarinde
 1 deciliter kokosroom/-melk
 ½ eetlepel kurkuma
 ½ eetlepel kerrie
 1 deciliter water
 neutrale olie zoals zonnebloemolie

Directions

Bereiding
1

Snijd de aubergine in repen (formaat vlaamse friet).

2

Snijd de knoflook in plakjes (niet te fijn).

3

Hak de curry blaadjes.

4

Hak de tomaten grof.

5

Smeer de aubergine in met wat olie en grill deze tot ze mooie grillstrepen hebben. Laat ze niet verbranden maar grill ze zeker niet te kort.

6

Frituur de knoflook en curry blaadjes in wat olie (niet aan laten branden!) en zet apart.

7

Zet een pan op middelhoog vuur en bak de tomaten aan in wat olie tot deze zacht zijn.

8

Voeg de kurkuma en kerrie toe.

9

Laat met de deksel erop 1 of 2 minuutjes koken.

10

Voeg de tamarinde en het water toe en laat nog 4 minuten met deksel koken.

11

Voeg de aubergine toe, roer goed door en laat het geheel pruttelen tot het meeste vocht verdampt is.

12

Haal van het vuur en roer de kokosroom/-melk erdoorheen.

aubergine curry

Enjoy!
Gemaakt en gesmaakt?

#IKkookt @i.h.s.k

Geef een reactie