Vegan 'gehaktbrood' met cannellini bonen en linzen

Total Time 1 hour 30 minutes
Servings 4 personen
Een lekkere vegan variatie op gehaktbrood.

Equipment

  • cakeblik (20-25 cm)
  • keukenmachine/hakmolentje
  • bakpapier

Ingredients

  • 65 gr gedroogde linzen
  • 200 gr cannellini bonen
  • 1 klein uitje
  • 2 knoflookteentjes
  • 35 gr havervlokken
  • 1 el lijnzaad
  • 50 gr walnoten
  • 50 gr zonnebloempitten
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 wortel
  • 1 gele paprika
  • 1 el tomatenpuree
  • 1/2 el grove mosterd
  • 1/2 el gedroogde oregano
  • paar sprieten tijm
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl sojasaus
  • handje verse platte peterselie
  • peper en zout naar smaak

Instructions 

  • Verwarm je oven op 200 graden hetelucht.
  • Kook de linzen zoals is aangegeven op de verpakking en laat uitlekken en afkoelen.
  • Snipper het uitje en de knoflook. Bak deze glazig en zet weg.
  • Maal het lijnzaad samen met de havervlokken fijn in een keukenmachine of kleine hakmolen.
  • Doe het lijnzaad en havervlokken meel in een grote keukenmachine en voeg de linzen, bonen, walnoten, zonnebloempitten, de gebakken uien en 2 tot 3 eetlepels water toe. Pulse tot een grof mengsel, het mag nog wat structuur hebben dus niet helemaal tot moes draaien.
  • Hevel de boel over naar een grote kom en voeg de oregano, geriste tijm, peterselie, tomatenpuree, mosterd, sojasaus, gerookte paprikapoeder en zout en peper toe.
  • Snijd de paprika in fijne blokjes en rasp de wortel grof en meng door het mengsel. Ziet het mengsel er wat droog uit, voeg dan nog wat water toe. Ziet het er te nat uit? Voeg dan nog wat havermeel toe.
  • Bekleed het bakblik met bakpapier en stort het mengsel in de vorm, strijk mooi gelijk uit.
  • Bak in het midden van de oven voor ongeveer 30 tot 40 minuten. Laat minimaal 15 minuten rusten. Smakelijk!
Course: Bijgerecht, dinner, Hoofdgerecht, lunch, Main Course, Side Dish
Keyword: cannellini bonen, gehaktbal, gehaktbrood, minder vlees, peulvruchten, vegan, vegan recepten, vegetarisch, vegetarische recepten, vleesvervanger

Write A Comment

Rating recept