Spruitjes net even anders

Ik heb nooit een hekel gehad aan spruiten en vind ze ook nu nog heerlijk om te eten. Het is zo’n veelzijdige groente, je kan er van alles mee: van salade tot aan stamppot! Dus dan is het leuk om zo nu en dan af te wisselen. Deze geroosterde spruitjes zijn super makkelijk maar hebben toch een beetje een wauw effect. Super lekker als bijgerechtje bij bijvoorbeeld stoofjes of gewoon een stukje vlees.

Paneermeel zelf maken

Ja, als je mijn receptjes wat vaker hebt bekeken weet je dat ik er echt voorstander van ben om zelf je paneermeel te maken:

  1. super makkelijk
  2. lang houdbaar
  3. 2e leven voor je oude brood

Lees hier hoe je zelf je eigen paneermeel maakt in de maling van jouw keuze.

Geroosterde spruitjes met parmezaanse kaas, citroen en broodkruim

Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 2 personen
Deze geroosterde spruitjes zijn super lekker en eenvoudig om te maken. Heerlijk bij stoofjes maar ook gewoon bij een karbonaadje.

Equipment

  • oven

Ingredients

  • 500 gr spruiten
  • handje geraspte parmezaanse kaas (of naar smaak)
  • handje broodkruim/grof paneermeel (zelf maken? Linkje naar hoe je dat doet staat hierboven.)
  • rasp van een halve citroen
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Instructions 

  • Verwarm je oven voor op 180 graden hetelucht.
  • Maak de spruitjes schoon en leg op een met aluminiumfolie beklede bakplaat.
  • Besprenkel de spruitjes met wat olijfolie en voeg de parmezaan, broodkruim/paneermeel, rasp van de citroen en peper en zout naar smaak toe.
  • Hussel goed door elkaar dat de spruitjes helemaal met een laagje van het mengsel zijn bedekt.
  • Schuif in het midden van de oven en rooster voor ongeveer 30 minuten of tot ze mooi van kleur en gaar zijn. Smakelijk!
Course: Bijgerecht
Keyword: bijgerecht, spruiten

Write A Comment

Rating recept