Ben jij net als ik een onvervalste egg addict? 😅🥚
Eiersalade zoals je nog nooit hebt gemaakt/gegeten 😃
Deze eiersalade is licht ziltig door de zeekraal, heerlijk kruidig door de vadouvan en net even slanker door de toevoeging van yoghurt. Een heerlijke en vooral gezondere manier om eiersalade te maken.
EIERSALADE ZELF MAKEN
Zeekraal
Zeekraal is gelukkig hier in Zeeland in het seizoen heel goed verkrijgbaar. Helaas is dit nog niet overal het geval. Mocht het niet gewoon bij je in de supermarkt liggen, vraag het dan eens aan je visboer of hij/zij eraan kan komen.
BIJ EEN EITJE HOORT ZOUT
Vadouvan
De vadouvan geeft deze eiersalade een lekkere specerijen kick! Het is niet pittig maar het zit wel bomvol smaak. Het is een specerijenmengsel uit India met Franse invloeden. De mix kan bestaan uit verschillende specerijen maar de smaak van gebakken uitjes komt er altijd wel in naar voren. Vadouvan is bijzonder omdat het echt een eigen kenmerkende smaak heeft maar het andere smaken niet overheerst en de smaken van andere ingrediënten zelfs meer naar boven brengt.
Echt een aanrader en ik hoop dat je hem gaat maken! 😃
Slankere zilte eiersalade met vadouvan en zeekraal
Ingredients
- 2 hard gekookte eitjes
- 1/2 klein sjalotje heel fijn gesnipperd
- 1/2 bosuitje in fijne ringetjes
- 50 gr zeekraal
- 1 tl vadouvan
- 1 tl grove mosterd
- 1 tl pittige dijon mosterd
- 1 el yoghurt
- 1 el mayonaise (vervang de mayonaise voor yoghurt voor een nog slankere variant.)
- 2 takjes dille fijngehakt
Instructions
- Kook de eitjes in ongeveer 8 minuten hard, afhankelijk van de grootte.
- Snijd het sjalotje, de bosui en de 2/3 van de zeekraal fijn. Hak ook de dille en zet apart.
- Verwijder de eigelen en voeg die bij de yoghurt, mayonaise, mosterd en vadouvan en meng goed door.
- hak de eiwitten, niet te fijn, je wilt het ei nog herkennen.
- Voeg dan alles samen, schep even door en breng verder op smaak met peper en zout. Smakelijk!