Go Back

Slankere zilte eiersalade met vadouvan en zeekraal

Servings 1 bakje
Ben jij op zoek naar een (gezondere) eiersalade die echt even anders is? Dan wil je deze maken! Licht ziltig door de zeekraal en heerlijk kruidig door de vadouvan. Echt een keer het proberen waard!

Ingredients

  • 2 hard gekookte eitjes
  • 1/2 klein sjalotje heel fijn gesnipperd
  • 1/2 bosuitje in fijne ringetjes
  • 50 gr zeekraal
  • 1 tl vadouvan
  • 1 tl grove mosterd
  • 1 tl pittige dijon mosterd
  • 1 el yoghurt
  • 1 el mayonaise (vervang de mayonaise voor yoghurt voor een nog slankere variant.)
  • 2 takjes dille fijngehakt

Instructions 

  • Kook de eitjes in ongeveer 8 minuten hard, afhankelijk van de grootte.
  • Snijd het sjalotje, de bosui en de 2/3 van de zeekraal fijn. Hak ook de dille en zet apart.
  • Verwijder de eigelen en voeg die bij de yoghurt, mayonaise, mosterd en vadouvan en meng goed door.
  • hak de eiwitten, niet te fijn, je wilt het ei nog herkennen.
  • Voeg dan alles samen, schep even door en breng verder op smaak met peper en zout. Smakelijk!
Course: Borrelhapje, dip, spread
Keyword: eiersalade, gezonde recepten, slanke recepten, vadouvan, zeekraal