Sushi met garnaal, omelet en zeekraal

Total Time 1 hour
Servings 1 rol
Echt even een ander soort sushi gemaakt met Zeeuwse zeekraal. De smaken zijn puur en de zeekraal is een lekkere zilte combinatie met de garnalen.

Equipment

  • Bamboe matje

Ingredients

  • 1 norivel
  • 80 gr sushirijst
  • 1 el rijstazijn
  • optioneel: 1 tl suiker
  • 5 garnalen
  • scheutje teriyakisaus
  • 1 groot ei
  • handje zeekraal
  • sojasaus
  • wasabi of mierikswortelpasta

Instructions 

  • Kook de sushirijst zoals staat aangegeven op de verpakking.
  • Gebruik je suiker? Verwarm dan de rijstazijn samen met de suiker tot deze is opgelost en meng door de gekookte rijst. Als je geen suiker gebruikt hoef je de azijn niet te verwarmen.
  • Laat de rijst volledig afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Bak intussen de omelet. Let op met zout toevoegen, de zeekraal is ook al zilt.
  • Maak de garnalen schoon en besprenkel met een scheut teriyakisaus Bak deze kort op hoog vuur, ze mogen absoluut niet doorbakken zijn. Strooi er direct wat sesamzaadjes overheen en schep ze uit de pan op een bordje.
  • Was de zeekraal en laat goed uitlekken.
  • Leg een norivel met de glanzende kant boven op het bamboematje. Beleg het vel met een laagje rijst en laat aan de bovenkant een strook van 3 cm over. Ik gebruik voor 1 rol minder dan 80 gram rijst omdat ik dit lekkerder vind maar in het algemeen wordt 80 gram aangehouden per rol. Leg dan de omelet, garnalen en zeekraal op de rijst. Rol het vel stevig op en maak het uiteinde nat met wat water zodat het goed blijft plakken.
  • Snijd met een scherp mes in gelijke stukken. Serveer met wat sojasaus en wasabi (of in dit geval met mierikswortel). Smakelijk!
Course: Borrelhapje, Hoofdgerecht, lunch
Keyword: garnalen, omelet, sushi, zeekraal

Write A Comment

Rating recept