SNEL, MAKKELIJK & GEZOND: ZELF CEVICHE MAKEN!

Op zoek naar echt een topper van een zomer gerechtje?πŸ€©β˜€οΈ Say no more! Deze ceviche van zeebaars is heerlijk fris, licht en niet onbelangrijk: staat binnen no time op tafel. Kan jij des te meer genieten van die geliefde maar o zo schaarse zonuurtjes!
Β 

🐟+πŸ‹= CEVICHE

Ceviche is een kooktechniek waarbij zuur (vaak limoen-, citroen- of sinaasappelsap) wordt gebruikt om proteΓ―ne in te garen. Vaak valt de keuze op vis maar je kan ook prima ceviche maken van schaal- en schelpdieren.
Β 

TIJGERMELK?Β πŸ…

Het zal je wellicht niet verbazen maar de tijgermelk waarnaar wordt verwezen in menig ceviche recept heeft 0,0% te maken met tijgers πŸ€“ Het is het mengsel van zuur (citrussap) samen met bijvoorbeeld chili, knoflook en ui. De combinatie van smaakmakers is open voor interpretatie, lekker experimenteren dus!Β πŸ˜ƒ

Snel, makkelijk en gezond: Zelf ceviche maken!

Total Time 10 minutes
Servings 2 glaasjes
Deze ceviche van zeebaars is perfect voor warme zomerdagen. Heerlijk als voorgerechtje of als borrelhapje.

Ingredients

  • 125 gr zeebaarsfilet in blokjes
  • 1 limoen
  • 1 bosuitje
  • 1/2 chilipeper in fijne ringetjes
  • 1/4 klein rood uitje heel fijn gesnipperd
  • lekkere olijfolie
  • peper en zout
  • platte peterselie

Instructions 

  • Snijd de zeebaars in gelijke blokjes.
  • Maak de 'tijgermelk' door het sap van de limoen te mengen met de gesnipperde ui, de helft van het bosuitje en de chilipeper. Breng op smaak met peper en zout.
  • Marineer de zeebaarsblokjes in de tijgermelk. Ik houd zo'n 4 minuten aan. Hoe langer je de vis laat garen in de tijgermelk, des te gaarder de vis wordt.
  • Snijd intussen de andere helft van het bosuitje in fijne ringetjes en hak de peterselie. Voeg na 4 minuten toe aan de vis samen met een scheut lekkere olijfolie. Meng voorzichtig door en serveer in glaasjes. Smakelijk!
Course: Borrelhapje, voorgerecht
Keyword: ceviche, schelvis, zeebaars

Write A Comment

Rating recept