ZELF PIZZASAUS MAKEN 🍕

Want dat is:
✅ Makkelijk
✅ Snel
✅ Zooooooveel lekkerder
✅ In de meeste gevallen echt vele malen gezonder
✅ Goedkoper
✅ jij bepaalt wat er wel en niet in gaat

AUTHENTIEKE PIZZASAUS? VAST NIET! 🙃 😉

Er zijn honderden, duizenden recepten voor super authentieke, waanzinnig originele en natuurlijk ultra traditionele pizzasaus. Maar wij zijn geen Italianen, hebben geen nonna dus dit is die van ons. Waarschijnlijk helemaal niet zo authentiek, origineel of traditioneel maar wel lekker. Én makkelijk! Én zelfgemaakt. Én gezonder! Dat is ook een boel waard.

NAPOLITAANSE VERENIGING VOOR PIZZABAKKERS (AVPN)

Antwoord op de vraag “is er een vereniging die toezicht houdt op het naleven van de traditionele methode om Napolitaanse pizza te maken?” Yes there is! Ik pretendeer verre van een een Italian food kennisbank te zijn maar het schijnt dat de Napolitanen er nogal strenge regels op na houden als het aankomt op pizza en alles wat hiermee is verbonden. Zo mag je bepaalde tomatensoorten wel gebruiken in de tomatensaus en andere tomatensoorten weer niet 🤷🏻‍♀️ Ik vind tradities super mooi en die moeten in ere gehouden worden! Maar dat staat wat mij betreft los van zelf de keuken ingaan, lekker koken en genieten van wat je hebt gemaakt. Ik juig je dus toe als je al de moeite neemt om zelf pizzasaus te maken, ongeacht met welke tomatensoort 😉😅

MAAK JE PIZZA 100% HOMEMADE!🙌

Nee, de kaas hoef je echt niet zelf te gaan maken. Al is zelf verse kaas maken nog niet eens zo moeilijk als het klinkt 🤔 heb ik mij laten vertellen in ieder geval 😅

Maargoed, dan het deeg. Serieus, een pizza is echt zoveel beter als je je deegje zelf maakt 🤤 Ik ga niet zeggen: “hop hop, dat zit zo in elkaar”, want dat is niet zo maar het is zo de moeite waard om het minimaal 1 keertje te proberen! Hier vind je het receptje om zelf je pizzadeeg te maken.

Basisrecept pizzasaus

Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 1 flinke bak (ongeveer 4 a 5 dl)
Zelf pizzasaus maken is niet moeilijk en zoveel lekkerder en vaak gezonder! Dit is ons receptje voor een makkelijke en snelle pizzasaus. Een heerlijke basis voor al je homemade pizza's!

Ingredients

 • 4 el olijfolie
 • 3 teentjes knoflook
 • 15 gr verse oregano (minder lekker maar kan ook: gedroogde oregano of provinciaalse kruiden (dan wel maar 2 theelepeltjes))
 • 400 gr hele tomaten uit blik (passata kan natuurlijk ook.)
 • 1 tl milde paprikapoeder
 • 1 tl optioneel: gerookte paprikapoeder
 • peper en zout naar smaak
 • 2 dl water

Instructions 

 • Snipper de knoflook en hak de oregano.
 • Zet een pannetje middelhoof vuur, voeg wat olijfolie toe en bak de knoflook rustig aan tot deze aan de zijkanten LICHT begint te kleuren.
 • Voeg dan de tomaten, paprikapoeder en gehakte oregano toe (ja het is een zacht kruid en ja hij gaat er nu bij ;-)). Breng alles aan het pruttelen en voeg dan het water toe.
 • Laat de saus nu rustig nog 20 tot 30 minuutjes pruttelen tot gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout, Smakelijk!
Course: basisrecept, sauzen
Cuisine: Italiaans
Keyword: pizzasaus, tomaat, tomatensaus

Write A Comment

Rating recept