Go Back

Basisrecept pizzasaus

Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 1 flinke bak (ongeveer 4 a 5 dl)
Zelf pizzasaus maken is niet moeilijk en zoveel lekkerder en vaak gezonder! Dit is ons receptje voor een makkelijke en snelle pizzasaus. Een heerlijke basis voor al je homemade pizza's!

Ingredients

  • 4 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 15 gr verse oregano (minder lekker maar kan ook: gedroogde oregano of provinciaalse kruiden (dan wel maar 2 theelepeltjes))
  • 400 gr hele tomaten uit blik (passata kan natuurlijk ook.)
  • 1 tl milde paprikapoeder
  • 1 tl optioneel: gerookte paprikapoeder
  • peper en zout naar smaak
  • 2 dl water

Instructions 

  • Snipper de knoflook en hak de oregano.
  • Zet een pannetje middelhoof vuur, voeg wat olijfolie toe en bak de knoflook rustig aan tot deze aan de zijkanten LICHT begint te kleuren.
  • Voeg dan de tomaten, paprikapoeder en gehakte oregano toe (ja het is een zacht kruid en ja hij gaat er nu bij ;-)). Breng alles aan het pruttelen en voeg dan het water toe.
  • Laat de saus nu rustig nog 20 tot 30 minuutjes pruttelen tot gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout, Smakelijk!
Course: basisrecept, sauzen
Cuisine: Italiaans
Keyword: pizzasaus, tomaat, tomatensaus