Vega lente pizza met spinazie-doperwten saus, gegrilde asperges, gemarineerde artisjokken en homemade pesto

Servings 1 pizza Ø 20-25 cm
Een lekkere lichte pizza, perfect voor de eerste mooie warme dagen. En met maar een paar ingrediënten ook nog eens makkelijk om te maken!

Equipment

  • (kleine) blender
  • pizzasteen

Ingredients

Maak eerst het deeg en de pesto. De linkjes naar de recepten vind je hierboven.

    DE SAUS

    • 100 gr verse spinazie
    • 1 teentje knoflook
    • klein handje diepvries erwten
    • 1/3 glas droge witte wijn
    • 5 blaadjes verse munt
    • peper en zout naar smaak
    • 2 el olijfolie

    DE TOPPINGS

    • 8 groene asperges
    • 8 kleine gemarineerde artisjokken of 4 iets grotere door de helft of in kwarten (je kan de artisjokken zelf marineren maar ze)
    • parmezaanse kaas of een vegetarisch alternatief
    • lekkere olijfolie

    OVERIG

    • handje semolina om het deeg in uit te rollen

    Instructions 

    Maak eerst het deeg en de pesto. De linkjes naar de recepten vind je hierboven.

      DE SAUS

      • Zet de gewassen spinazie met de gesnipperde knoflook aan in 2 eetlepels olijfolie. Voeg de doperwten toe en blus af met de witte wijn. Voeg de munt toe en breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen en doe het spinazie-doperwten mengsel in de blender, nog zonder het vocht! Blender tot een gladde saus. Vind je hem te dik? Voeg dat stapsgewijs wat van het vocht toe.

      TOPPINGS BEREIDEN

      • Snijd de houterige kontjes van de asperges en blancheer deze kort, zo'n 1 minuut. Leg ze daarna op de gril tot ze een mooi grilstreepje hebben.
      • Snijd de artisjokken eventueel door de helft of in kwarten.

      PIZZA BEREIDEN

      • Leg de pizzasteen in het midden van de oven en verwarm je oven voor op 250 graden hetelucht.
      • Strooi de semolina op je werkblad, stort het deeg en kneed/vorm tot een cirkel of gewenste vorm.
      • Bak de bodem op de pizzasteen, zo'n 10 minuten of tot deze mooi goudbruin is met een krokant korstje.
      • Besmeer de bodem met de groene saus, verdeel de asperges en artisjokken en besprenkel met wat lekkere olijfolie en de pesto. Maak de pizza eventueel af met wat geraspte (vegetarische) Parmezaanse kaas. Smakelijk!
      Course: Borrelhapje, Hoofdgerecht, lunch, Snack
      Cuisine: Italiaans
      Keyword: italiaanse keuken, lente recepten, makkelijke recepten, pizza, pizza recepten, vegetarisch

      Write A Comment

      Rating recept