Voor deze courgettesalade is bijna geen recept nodig, of eigenlijk helemaal niet. Toch zet ik hem erop want deze is zo lekker makkelijk en smaakt perfect bij rijke gerechten zoals pasta’s, stoofjes en wat wij vaak doen: bij de pizza! Soms gaat het meer om het ideetje dan om het recept zelf. 😃

De makkelijkste salade die je ooit zal maken!

Want deze heb je zo in elkaar geflanst én ziet er toch leuk uit op je bord. Je hebt maar 5 ingrediënten nodig en misschien 3 minuten van je tijd. Het is echt niets meer dan linten schaven en op smaak brengen met lekkere olijfolie, citroensap en peper en zout. Et voilà: een lekker fris bijgerechtje voor bij wat zwaardere maaltijden!

De altijd veelzijdige courgette!

Ik ben dol op courgette. Het is zo’n lekker makkelijke groenten om in zoveel gerechtjes te verwerken. Zelf is courgette vrij neutraal van smaak waardoor hij des te meer de andere smaakmakers in je gerecht kan opnemen. Zin om een uitgebreider slaatje te maken met courgette? Probeer dan deze leuke courgetterolletjes met witlof eens!

Leuk deze courgettesalade op! 

Dit is natuurlijk de meest basic ‘bereiding’ maar als je deze salade net even meer body wilt geven kan je natuurlijk kaas zoals feta toevoegen, kruiden of geroosterde nootjes en/of zaden. Zoals met zoveel dingen in de keuken: kijk wat jij lekker vindt, probeer en geniet! ☺️

Super makkelijke tangy courgettelinten salade

Prep Time 10 minutes
Servings 2 personen (bijgerechtje)
Super makkelijke en snelle frisse salade van courgette. Heerlijk bij net even wat zwaardere gerechten zoals stoofjes en bijvoorbeeld pizza!

Equipment

  • dunschiller

Ingredients

  • 1 courgette
  • 2 el lekkere olijfolie
  • sap en rasp van een halve citroen
  • peper en zout naar smaak

Instructions 

  • Meng in een grote kom de olijfolie samen met het sap en de rasp van de citroen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Maak met de dunschiller linten van de courgette en doe in de kom. Meng de linten met de dressing. Smakelijk!
Course: Bijgerecht, Salad, Salade, Side Dish
Keyword: broodsalade, citroen, courgette

Write A Comment

Rating recept