HOW DO YOU LIKE YOUR SPUDS? 🥔

Gekookt / gebakken / uit de oven / uit de frituur / gepoft
Aardappels zijn fantastisch! 😃 maar persoonlijk ben ik niet echt van de naakte gekookte aardappel. Misschien vroeger toch net iets te veel keren naast m’n portie groente en vlees op m’n bord gevleid. Dus een beetje aankleden die hap 😅. Behalve dan met super super nieuwe aardappeltjes, die zijn zo al een enorm feest natuurlijk! 🥳
 
En eigenlijk is dit natuurlijk ook gewoon een AGV’tje, al dan niet zonder de “V” en met een lekkere frisse dressing. Deze aardappelsalade maak je in een handomdraai en is heerlijk bij de barbecue of gewoon zo!

ZEEUWSE ZILTE TOUCH

Lamsoren doen het namelijk heel goed in deze salade en zorgen voor een subtiel ziltig smaakje.
 

TIPS

💡meng de aardappels met de dressing als ze net uitgestoomd zijn maar nog wel lekker warm, zo trekken de smaakjes van de dressing goed in de aardappel.
💡gebruik in het seizoen eens nieuwe aardappeltjes, zo lekker!
💡gebruik in het seizoen verse doperwten en blancheer die heel kort, geeft een lekkere bite!
💡de edamame kan je goed vervangen door (jonge of dubbel gedopte) tuinboontjes.
💡vervang het limoensap eens voor citroen.
💡wil je een vollere smaak? Vervang de yoghurt door mayonaise.

Vega lauwwarme aardappelsalade met pittige kiemgroenten, edamame, Zeeuwse lamsoren en mosterd-limoen dressing

Servings 2 personen
Een heerlijke frisse groene salade die het perfect doet als bijgerecht bij de barbecue of gewoon zo als gezonde maaltijd!

Ingredients

Voor de dressing

  • 1 el yoghurt
  • sap van een halve limoen
  • 1/2 el grove mosterd
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Voor de salade

  • 175 gr aardappelen (nog lekkerder: nieuwe aardappeltjes!)
  • 1 bakje gemengde pittige kiemgroenten
  • 100 gr doperwten
  • 100 gr edamame
  • 80 gr lamsoor

Instructions 

  • Maak eerst de dressing en kook intussen ook de aardappels.
  • Giet de aardappels af en laat uitwasemen.
  • Zet intussen een kleiner pannetje met water op om de edamame en erwten heel kort te blancheren. Ik houd van een beetje bite, ik houd ongeveer 15 tot 20 seconden aan.
  • De lamsoren kan je rauw (wel wassen uiteraard) eten. Als dit je net even te ver gaat kan je ze ook heel kort blancheren of heel kort bakken in een scheutje olie.
  • Meng de aardappelen als ze nog warm zijn met 3/4 van de dressing en schep voorzichtig om zodat alle aardappelen een laagje dressing krijgen.
  • Voeg dan de andere ingrediënten toe, hussel nog even voorzichtig door en maak af met de overgebleven dressing en eventueel nog wat limoenrasp. Smakelijk!
Course: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Salade
Keyword: aardappel, aardappelsalade, edamame, kiemgroenten, lamsoor, soja

Write A Comment

Rating recept