Go Back

Vega lauwwarme aardappelsalade met pittige kiemgroenten, edamame, Zeeuwse lamsoren en mosterd-limoen dressing

Servings 2 personen
Een heerlijke frisse groene salade die het perfect doet als bijgerecht bij de barbecue of gewoon zo als gezonde maaltijd!

Ingredients

Voor de dressing

  • 1 el yoghurt
  • sap van een halve limoen
  • 1/2 el grove mosterd
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Voor de salade

  • 175 gr aardappelen (nog lekkerder: nieuwe aardappeltjes!)
  • 1 bakje gemengde pittige kiemgroenten
  • 100 gr doperwten
  • 100 gr edamame
  • 80 gr lamsoor

Instructions 

  • Maak eerst de dressing en kook intussen ook de aardappels.
  • Giet de aardappels af en laat uitwasemen.
  • Zet intussen een kleiner pannetje met water op om de edamame en erwten heel kort te blancheren. Ik houd van een beetje bite, ik houd ongeveer 15 tot 20 seconden aan.
  • De lamsoren kan je rauw (wel wassen uiteraard) eten. Als dit je net even te ver gaat kan je ze ook heel kort blancheren of heel kort bakken in een scheutje olie.
  • Meng de aardappelen als ze nog warm zijn met 3/4 van de dressing en schep voorzichtig om zodat alle aardappelen een laagje dressing krijgen.
  • Voeg dan de andere ingrediĆ«nten toe, hussel nog even voorzichtig door en maak af met de overgebleven dressing en eventueel nog wat limoenrasp. Smakelijk!
Course: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Salade
Keyword: aardappel, aardappelsalade, edamame, kiemgroenten, lamsoor, soja