Wat hebben we vorige week onvervalst mogen genieten in Italië! 🇮🇹😃🏂 Niet alleen fantastische sneeuw, een heerlijk zonnetje en fijne uurtjes op de plank gemaakt maar de cuisine, OEH LA LA mensen 🤌 Ik zet mijn tanden graag in een goede Wiener schnitzel tijdens de wintersport maar de Dolomieten bewijzen zich een smakelijke afwisseling 🤤 En wisseling van spijs doet eten én brengt weer de altijd nodige inspiratie 🙌

Bij Turonda in Ortisei bestelden we als happie vooraf de bruschetta. Als ik aan bruschetta denk zie ik charmante geroosterd brood voor mij met als topping zoete tomaatjes, lekkere olijfolie, verse basilicum en wellicht nog wat oregano. Tuurlijk, er zijn tal van toppings te bedenken, gelukkig maar! Echter is dat misschien voor mij wel dé klassieker.

En niet gelogen, we werden op onze wenken bediend. Al was het wel op de meest fluffy pizzabodem en ter grootte van “dit-is-een-happie-vooraf-voor-6”. De portionering zal denk ik voor ons altijd wel een raadsel blijven 😅 (en ik durf best te stellen dat wij grote eters zijn 🙊). None the less: een waar feestje hoor 🥳

Maar goed, bruschetta dus. En daardoor moest ik denken aan crostini. Beiden Italiaans, beiden op geroosterd brood, beiden met vaak verse eenvoudige maar smakelijke toppings. Dus wat is het verschil? 🤷🏻‍♀️ Nu ben ik geen waggelende voedsel-encyclopedie maar ik heb even snel het world wide web geraadpleegd:

“Bruschetta is een afgeleide van“bruscare” wat betekent “geroosterd op kolen”. Ze worden gemaakt van grotere plakken rustiek brood al dan niet gemaakt van zuurdesem. Crostini zijn plakjes van geroosterd maar kleiner en vaak rond brood met een fijnere textuur wat meer lijkt op een stokbroodje.”

Afijn, mocht het je interesseren natuurlijk 😅

Even terug naar die inspiratie i.c.m. dat we echt veeeeuuuuulste veel naar binnen hebben zitten harken: een crostini geïnspireerde versie van zoete aardappel met een spicy pompoen hummus. Die laatste oranje rakker kwamen we trouwens ook opvallend veel tegen daar 🎃

Deze crostini top je af met een heerlijk smeuïge en pittige pompoen hummus. Hoe je die maakt lees je hier

Zoete aardappel crostini met spicy pompoen hummus en krokante kikkererwten

Een heerlijk gezonde variant van een crostini én eens wat anders dan de klassieke versie met brood. Lekker met pittige pompoen hummus en krokante kikkererwten.

Equipment

  • grillpan
  • oven

Ingredients

Maak eerst de pompoen hummus en krokante kikkererwten, de link naar het recept vind je hierboven.

  • 1 flinke zoete aardappel
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructions 

Maak eerst de pompoen hummus en krokante kikkererwten, de link naar het recept vind je hierboven.

  • Verwarm je oven alvast voor op 180 graden hetelucht.
  • Was en schrob de zoete aardappel en dep droog. Snijd in gelijke dunne plakjes, laat de schil eraan.
  • Doe de plakjes in een kom en besprenkel net met genoeg olijfolie zodat elk plakje gecoat is. Breng licht op smaak met peper en zout.
  • OPTIONEEL: leg de plakjes eerst op een hete gril zodat ze een mooi grilstreepje en lichte smoky smaak krijgen.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de plakjes los van elkaar op de plaat. Rooster in het midden van de oven, zo'm 5 tot 10 minuten. Draai dan de plakjes aardappel om en rooster nogmaals 5 tot 10 minuten of tot de randjes wat opkrullen/mooi krokant worden.
  • Haal uit de oven, laat iets afkoelen en doe dan de pompoen hummus erop. Garneer met verse peterselie, rode peper, geroosterde pompoenpitten en de krokante kikkererwten. Smakelijk!
Course: Borrelhapje, Snack
Keyword: borrelhapje, crostini, gezonde burger, hummus, kikkererwten, pittig eten, pompoen, snack, zoete aardappel

Write A Comment

Rating recept