Loaded guacamole

Guacomole is zo al lekker natuurlijk. Lekker bij een tortillachipje of als topping op je favoriete taco, tortilla, quesadilla en ga zo maar door. Maar met net een paar extra ingrediënten maak je het echt een feestje! 🥳

Slankere guacamole?

Avocado’s zijn top en bevatten goede vetten. Dat gezegd hebbende, het blijven serieuze calorieënbommetjes. In 1 stuk (180 gr) zitten ongeveer 360 calorieën en 40 gram vet (bron: Voedingscentrum).

En vaak (niet in alle recepten overigens) wordt er zure room of crème fraiche toegevoegd. Super lekker maar het helpt nu niet direct mee om die voedingswaarde wat te drukken.

Dus in deze versie vervangen we de zure room of crème fraiche door yoghurt. Deze maakt het geheel toch wat romig en voegt een lekkere frisse smaak toe.

In guacamole hoort koriander🤢

Nou, mij dus even niet gezien! Hoe jammer ik het ook vind en hoe vaak ik het niet probeer, koriander en ik zijn geen vrienden. In mijn versie ga je dit kruid dan ook niet terugvinden. In plaats daarvan kan gebruik ik peterselie. Hou je nu wel van koriander? Dan lekker toevoegen hoor, want het hoort er “officieel” wel in.

Zelf tortilla(chips) maken

Je kan natuurlijk een zak uit de supermarkt opentrekken maar zelf maken is echt niet moeilijk en wel zo lekker. Hoe? Dat lees je hier: receptje om zelf tortilla’s te maken.

Slankere loaded guacamole

Servings 1 bakje
Guacamole is heerlijk! Gewoon als dip of in je taco's/tortilla's/etc. Zelf guacamole maken is heel eenvoudig. En deze versie is net even slanker, aan de slag!

Equipment

  • vijzel of specerijenmolentje

Ingredients

voor de guacamole

  • 1 rijpe avocado
  • 1/2 klein rood uitje heel fijn gesnipperd
  • 1 rijpe tomaat zonder zaadlijsten en in hele fijne blokjes
  • 1 knoflookteentje geraspt
  • 1/2 rode chilipeper in fijne ringetjes
  • snufje komijnzaad (vers vijzelen is het lekkerst!)
  • sap van een halve limoen
  • 1 el yoghurt
  • zout naar smaak

de andere ingrediënten

    Zelf je tortillachips maken, hierboven vind je het receptje.

    • een paar groene asperges
    • een paar radijsjes
    • stukje komkommer
    • verse mangoblokjes (ongeveer 1/2 kleine mango)
    • feta
    • peterselie

    Instructions 

    de guacamole maken

    • Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees in een kom.
    • Snijd de ui, tomaat en chilipeper en doe deze bij de avocado.
    • Rasp de knoflook, pers het sap uit een halve limoen en voeg ook toe.
    • Vijzel het komijnzaad, voeg toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout. Lepel als laatste de yoghurt erdoor.

    de overige ingrediënten

      Maak je zelf de tortillachips? Het recept staat hierboven. Je kan natuurlijk ook kant en klare tortilla(chips) gebruiken.

      • Besprenkel de asperges met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Gril ze op middelhoog vuur tot ze mooie grilstreepjes hebben. Zet weg.
      • Maak roosjes van de radijsjes of snijd ze gewoon in kwarten. Rasp linten van de komkommer en rol deze op of snijd er blokjes van. Snijd ook blokjes van de mango.
      • Schep de guacamole in een mooie kom. Leg de asperges erbij samen met de radijsjes, komkommer en mango. Garneer af met wat gehakte platte peterselie en feta. Smakelijk!
      Course: Borrelhapje, dip
      Cuisine: Mexicaans
      Keyword: avocado, dip, guacamole

      Write A Comment

      Rating recept