– in samenwerking met vaneigenbodem.nl 

The good old bell pepper 😍

Ik heb ze eigenlijk altijd lekker gevonden. Eén van mijn lievelingskostjes was als kind “gevulde paprika’s met rijst en tomatensaus”. De paprika’s sneed mijn moeder doormidden en vulde ze met gehakt. Door het roosteren in de oven wordt de paprika lekker zacht en krijgt een lekker roostersmaakje. Heerlijk met fluffy witte rijst en homemade tomatensaus! JAM! #goodfoodmemories

En dan ook nog eens super duper gezond! 🙌

Want welke kleur je ook kiest, paprika is een echt vitamine en mineralenbommetje waar je lijf blij van wordt. Ze staan natuurlijk het meest bekend om de enorme hoeveelheid vitamine C, wat per saldo meer is dan van een sinaasappel.

Paprika’s in het seizoen🌱

Aan het einde en begin van het jaar worden de jonge plantjes in tuinbouwkassen geplant. Na maanden van verzorging kunnen wij daarvan de vruchten, of liever paprika’s plukken. Van maart tot en met november om precies te zijn.

Paprika tortillatosti’s: zo makkelijk en snel als jij wilt!

Voor deze cheesy paprika quesadilla’s heb je uiteraard tortilla’s nodig en daarnaast guacamole en als lekker dipsausje voor erbij, chilisaus.

Tegenwoordig kan je dit natuurlijk in grote getale kant en klaar kopen. En ga je dan ook nog eens voor kwaliteitsproducten, dan is daar zo af en toe helemaal niets mis mee.

Maar heb je nou net iets meer tijd en vind je het leuk om alles ‘from scratch’ te maken? I’ve got you. Hieronder vind je mijn receptjes voor tortilla’s, guacamole en chilisaus. Let’s gooo! 💪

Paprika quesadilla (tortillatosti)

Servings 2 personen
Deze paprika quesadilla is lekker, snel en makkelijk en maak je met maar 5 ingrediënten!

Equipment

 • grillpan of tosti-ijzer

Ingredients

 • 1 rode paprika
 • 1 bosui
 • 100 gr cheddar kaas (of een ander lekker smeltkaasje)
 • 4 tortilla's (ik gebruik hier de paprikatortilla's van No Fairytailes maar je kan natuurlijk ook 'gewone' gebruiken of nog lekkerder: ze zelf maken. Het receptje om zelf tortilla's te maken vind je hierboven.)
 • 150 gr guacamole (Het linkje om zelf guacamole te maken vind je ook hierboven.)
 • chilisaus om te dippen (Ook dit receptje vind je hierboven.)

Instructions 

Maak je zelf de tortilla's, guacamole en chilisaus? You rock! Maak deze dan eerst even. De receptjes vind je boven dit recept.

 • Snijd de paprika in dunne reepjes en de bosui in fijne ringetjes.
 • Maak een inkeping in de tortilla tot het midden. Besmeer de tortilla met een dun laagje guacamole en verdeel (niet te veel, je moet het ding nog kunnen vouwen) de paprika, bosui en kaas over de guacamole. Vouw de kwarten tegen de klok in over elkaar en druk goed aan.
 • Verwarm intussen je grilpan op middelhoog vuur. Grill de tortillatosti's ongeveer 3 tot 5 minuten of tot ze een mooi grilstreepje hebben en de kaas is gesmolten.
 • Serveer samen met nog wat van de guacamole en de chilisaus. Smakelijk!
Course: Borrelhapje, hoofd, lunch
Keyword: guacamole, paprika, quesadilla, tortilla

Write A Comment

Rating recept