Slanke courgetti in dille mosterd saus met gepofte venkel en zalm

Servings 1 persoon
Een heerlijk en makkelijk gerechtje en zeer koolhydraatarm. En nee, je mist de carbs niet!

Equipment

  • spiraalsnijder
  • aluminiumfolie

Ingredients

  • 1/2 courgette
  • 1 klein venkeltje
  • 1 zalmmoot
  • klein knoflookteentje
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de dressing

  • 2,5 el yoghurt
  • 1 tl dijon mosterd
  • 1 tl honing
  • 5 takjes dille gehakt + extra voor garnering
  • kneepje citroen
  • peper en zout

Instructions 

  • Verwarm je oven voor op 180 graden boven en onder warmte.
  • Snijd de venkel in kwarten, leg op een stuk aluminiumfolie, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Haal de knoflook door een pers en wrijf de venkel ermee in. Vouw dicht en pof voor minimaal een uurtje in het midden van de oven of tot deze mooi zacht is. Controleer de gaarheid door er een mesje in te steken, als dat gemakkelijk gaat ben je ready to go.
  • Maak nu de dressing. Hak de dille en voeg alles samen in een kommetje, meng goed door. Breng op smaak met een scheutje lekkere olijfolie en peper en zout.
  • Haal de courgette door de spiraalsnijder en blancheer deze kort, ongeveer een halve tot 1 minuut afhankelijk van hoeveel bite je wilt en hoe dik jouw spiraalsnijder snijdt.
  • Bestrijk de zalm met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Grill de zalm op de huid tot deze nog net aan glazig is aan de bovenzijde, keer dan om en grill deze zijde nog even kort, zo'n 20 a 30 seconden.
    * Ik houd ervan als de zalm nog een heel klein beetje rauw is (wel goede vis gebruiken dan he). Mag het voor jou iets meer doorbakken, grill de zalm dat wat langer.
  • Meng de courgetti met de dressing en leg op het bord, daarnaast de venkelkwarten en bovenop de zalm. Maak af met nog wat dille en een drizzle lekkere olijfolie. Smakelijk!
Course: Hoofdgerecht
Keyword: courgette, gezonde recepten, koolhydraatarme recepten, slanke recepten, venkel, zalm

Write A Comment

Rating recept