Een heerlijke én gezondere unit for the weekend!

Of doordeweeks, dat kan natuurlijk ook 😅 Ben jij fan van uienringen en van blauwe kaas? Dan is deze voor jou! 😃

Gezonder?

Ja zeker! Geen gefrituurde uienringen want deze maak je in de oven! En geen vettige saus met mayonaise of crème fraîche maar yoghurt. Uiteraard kan je ook voor de volvette versie gaan, ook lekker 🙃

Neutrale burgertjes

Ik vind het in de meeste gevallen lekker om de burgers neutraal te houden, in dit geval alleen wat peterselie en peper en zout. Zeker als je lekker en goed gehakt haalt bij je slager heeft het vlees al een heerlijke smaak van zichzelf.

No food waste – maak je eigen paneermeel🤓

Je hebt af en toe vast nog wel wat stokbrood of boterhammen slingeren die wat oud geworden zijn. Niet weggooien, maak er gewoon je eigen paneermeel van! Hoe je dat doet lees je hier.

Hamburger met gezondere uienringen, blauwe kaas saus en crispy coburgerham

Prep Time 40 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 1 hour
Servings 2 burgers
Zelf burgers maken is zo leuk en zoveel lekkerder. Deze keer met krokante én gezondere uienringen en afgetopt met een heerlijke en ook slankere blauwe kaas saus en krokante coburgerham.

Equipment

  • oven
  • magnetron
  • keukenpapier

Ingredients

Voor de burger

  • 300 gr half om half gehakt van de slager
  • 2 hamburger broodjes
  • peterselie
  • peper en zout naar smaak
  • 2 plakken coburgerham
  • augurk
  • rode kool

Voor de blauwe kaas saus

  • 70 gr blauwe kaas (ik gebruik roquefort omdat die lekker pittig is maar je kan natuurlijk ook een mildere variant gebruiken.)
  • 2 el dikke yoghurt

Voor de uienringen

  • 1 grote ui
  • melk
  • 1 groot ei
  • bloem
  • panko/paneermeel mix of zelfgemaakt broodkruim (zie linkje naar recept hierboven).
  • oliespray

Instructions 

De uienringen maken

  • Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
  • Snijd de ui in ringen en leg in een kommetje met de melk.
  • Breng de bloem op smaak met peper en zout. Als je wilt kan je nog extra smaakjes toevoegen zoals paprikapoeder.
  • Zet ook de kommetjes met het geklutste eitje en het bakje met de panko/paneermeel mix klaar.
  • Paneer de uienringen door ze eerst door de bloem te halen, daarna door het ei en als laatste door de panko/paneermeel mix.
  • Leg de uienringen op een bakplaat en spray de olie erover.
  • Bak de uienringen in het midden van de oven. Draai de uienringen na 10 minuten en spray er weer wat olie erop. Laat nog 5 minuten bakken of tot de uienringen mooi bruin en krokant zijn.

De blauwe kaas saus maken

  • Doe de blauwe kaas samen met de yoghurt in een kommetje en meng goed samen. Breng eventueel nog wat op smaak met wat peper.

De burger maken

  • Hak de peterselie en meng door het gehakt. Breng het gehakt goed op smaak met een flinke snuf zout en versgemalen zwarte peper.
  • Leg de coburgerham tussen wat vellen keukenpapier en doe deze in de magnetron tot het mooi krokant is. Elke magnetron is anders. Ik zet hem op 700 W en dan ongeveer 45 seconden.
  • Snijd de rode kool en de augurk.
  • Vorm van het gehakt 2 burgers en maak deze net wat groter dan het broodje met in het midden een kuiltje. De burgers krimpen nog wat als je ze gaat bakken.
  • Bak de burgers in ongeveer 2 (elke zijde 1 minuut) minuten mooi bruin
  • Rooster intussen de broodjes.
  • Leg eerst wat rode kool op het broodje, dan de uienringen, dan de burger, dan de augurk en daarna de blauwe kaas saus. Top af met nog wat uienringen en de krokante coburgerham. Smakelijk!
Course: Hoofdgerecht
Keyword: blauwe kaas, burger, hamburger, uienringen

Write A Comment