Mijn ultieme, gezondere 100% homemade visburger 🤩 (en ook nog eens budget proof 🤓)

én niet onbelangrijk: super lekker! 🤤

Yes! Hou je van burgers én van vis? Deze is voor jou! Ik hoop echt dat je hem gaat maken. Maar dan wel alles zelf maken he, niet cheaten, dat proef je! 🙃 Ik vertel je hieronder waarom deze unit ultiem, gezond en budgetproef is en waarom het echt de moeite loont om alles from scratch te maken.

Gezond(er)!

Alles is natuurlijk relatief maar als je deze wegzet tegen een reguliere (vis)burger is deze toch wel vrij guilt free te noemen. Waarom?

  1. Ten eerste: vis! Need we say more? Vis is hartstikke goed voor je en past in een gezond en gevarieerd dieet. Aldus alle diëtisten en voedingsgeleerden op deze aardbol.
  2. Spinazie, nog zo’n gezond open deurtje. En nee, schuw de diepvriesspinazie van vandaag de dag niet als het gaat om voedingswaarde. Verse spinazie heeft vaak onze voorkeur qua textuur en verwerking maar soms is juist diepvriesspinazie een handig én gezond alternatief.
  3. Remouladesaus met yoghurt. Dus geen mayo, geen crème fraîche of zure room.
  4. Quinoa, nog zo’n ‘super food’. Althans, zo werd het een tijd terug bestempeld. En het heeft ook veel goede stofjes in zich, dus niets mis mee!
  5. Kaas gezond? Kaas is met mate niet ongezond maar we (IK) eten er al snel te veel van waardoor je in verhouding veel dierlijk vet, zout en calorieën binnenkrijgt. De hoeveelheid kaas in deze quinoa-kaas koekjes gaat er echt niet voor zorgen dat je morgen ineens zadeltassen langs je heupen hebt hangen 😉
  6. Homemade pita’s. Ja er zitten koolhydraten in maar koolhydraten zijn niet de ‘vijand’. In dit broodje weet jij precies wat er ingaat en wat dus niet. Geen ladingen zout, conserveermiddelen, zachtmakers en suiker.

Budgetproof

  1. Schelvis is relatief gezien een ‘goedkope’ vissoort.
  2. Diepvriesspinazie is meer budgetproof dan verse, en dan zeker in vergelijking met piepjonge baby spinazie.
  3. Met de hoeveelheid bloem die je voor 1 pak pita’s zou kunnen kopen, kan jij een weeshuis te eten geven.

Homemade en from scratch

  1. ✅Niet moeilijk
  2. ✅Lekkerder
  3. ✅Beter voor je
  4. ❌ Kost wat meer tijd

En echt, als je bijvoorbeeld de broodjes niet zelf maakt smaakt het echt een stuk minder, vind ik 🙃 

Dus ga deze maken en alvast smakelijk! ❤️

Linkjes naar de genoemde receptjes hieronder

  1. Pitabroodjes
  2. Spinazie spread
  3. Quinoa-kaas krokantjes

Gezonde visburger met spinazie, 'remouladesaus' en quinoa-kaas krokantje

Prep Time 1 hour
Cook Time 15 minutes
Total Time 1 hour 15 minutes
Servings 4 burgers
Hou je van burgers, vis en zoek je naar een gezond recept die deze twee dingen combineert? Deze wil je maken! Alles homemade zodat je precies weet wat erin gaat en de smaak fantastisch is!

Equipment

  • plasticfolie

Ingredients

Boven dit recept vind je linkjes naar de recepten voor de pita's, de spinazie spread en de quinoa-kaaskrokantjes

    Ingrediënten gezondere 'remouladesaus'

    • 4 el yoghurt
    • 1 el kappertjes, grof gehakt
    • 1 augurk, fijn gesnipperd
    • 1/2 klein rood uitje, super fijn gesnipperd
    • 1/2 el mosterd
    • handje platte peterselie, gehakt
    • handje bieslook, gehakt

    Ingrediënten voor de visburgers

    • 350 gr schelvisfilet
    • 1 ei
    • 4 el paneermeel (hoeveel paneermeel je nodig hebt voor een mooie consistentie hangt af van de maling van je paneermeel. Even proberen dus. Het moet de burgers samen met het eitje net goed bij elkaar houden.)
    • zest van een halve citroen
    • handje platte peterselie, gehakt
    • handje dille, gehakt
    • paar bladeren spitskool in fijne reepjes

    Instructions 

    Voorbereiding

    • Maak eerst de spinaziespread, remouladesaus en quinoa-kaas krokantjes. De receptjes vind je hierboven.
    • Bereid dan het deeg voor de pita's voor, die moet minimaal een uur rijzen. Link naar recept vind je ook boven dit recept.

    De visburgers maken

    • Hak met een scherp mes de schelvis in blokjes. Hak het niet tot moes, het is lekker als je de structuur van de vis nog een heel klein beetje meekrijgt.
    • Doe de gehakte schelvis in een kom, samen met het eitje, paneermeel en de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed door en vorm 4 burgers. Leg deze op plasticfolie op een bord, dek af en laat opstijven in de koelkast.
    • Bak de burgers in een scheutje neutrale olie 2 tot 3 minuten aan elke zijde op middelhoog vuur.

    Het assembleren van de burgers

    • Neem een pitabroodje en snijd deze door.
    • Begin met een laagje van de spitskool.
    • Dan een laagje van de spinaziespread.
    • Daarbovenop mag de visburger.
    • Vervolgens een flinke klodder remouladesaus.
    • Tot slot het quinoa-kaas krokantje.
    • Smakelijk!
    Course: Hoofdgerecht, lunch
    Keyword: gezonde burger, kaas, quinoa, schelvis, spinazie, visburger

    Write A Comment