Tropische krokante kipburger met sweet chilisaus en ananassalsa

Sommige mensen moeten er niet aan denken: ananas op je burger. In dat geval kan je deze aan je voorbij laten gaan. Houd je echter wel van zo nu en dan een zoete noot bij een hartig gerecht, dan is deze helemaal voor jou! Zeker als je ook nog eens van pittig houdt!

Pittige sweet chilisaus zelf maken

Tsjah, je kan natuurlijk sweet chilisaus uit de supermarkt gebruiken maar zelf maken is echt niet moeilijk en jij hebt helemaal de controle over hoe pittig en hoe zoet je saus wordt. Zelf maken dus 😃

Hier vind je mijn receptje voor een pittige sweet chilisaus met minder suiker.

Ananassalsa  zelf maken

Ananassalsa is heerlijk bij gebraden vlees of kip maar past ook goed bij pittige gerechten. Én ook lekker bij deze kipburger! 

Bekijk hier het receptje om zelf snel en makkelijk je ananassalsa te maken.

Guilty pleasure confession 🤭

Stiekem vind ik die kleffe hamburgerbroodjes uit de supert best lekker 😬🙈

Krokante kipburger met pittige sweet chilisaus en ananassalsa

Prep Time 1 hour
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour 45 minutes
Servings 4 burgers
Zin in eens een hele andere burger mét een tropisch tintje? Dan is deze crispy kipburger met pittige homemade sweet chilisaus en ananassalsa wat je zoekt!

Equipment

  • oven
  • hakmolentje

Ingredients

Pittige sweet chilisaus: Zie linkje naar recept hierboven.

    Ananassalsa: Zie linkje naar recept hierboven.

      Kipburgers

      • 4 kippendijen
      • 1 el yoghurt
      • 1,5 el cajun kruiden
      • vers gemalen zwarte peper naar smaak
      • 80 gr cornflakes (de goedkoopste huis-tuin-en-keuken cornflakes zonder smaakjes!)
      • 10 gr paneermeel
      • 4 hamburgerbroodjes
      • plakjes komkommer
      • paar blaadjes sla zoals botersla, ijsberg of little gem
      • optioneel: cheddar kaas
      • optioneel: mayonaise

      Instructions 

      Maak de ananassalsa. Zie hierboven voor linkje naar het receptje.

        Maak de pittige sweet chilisaus. Zie hierboven voor linkje naar het receptje.

          Kipburgers maken

          • Meng in een kom 1 eetlepel yoghurt met de cajun kruiden en de zwarte peper. Wrijf het mengsel over de kip en laat een uurtje intrekken.
          • Verwarm je oven voor op 200 graden hetelucht.
          • Weeg de cornflakes af en doe in een zak. Rol/sla met een op de zak zodat de cornflakes wat fijner worden. Hoeft niet helemaal tot poeder geslagen te worden maar gewoon net iets fijner zodat het straks beter plakt aan de kip.
          • Doe de cornflakes samen met het paneermeel in een kom.
          • Paneer de kippendijen in het cornflakes/paneermengsel. Druk goed aan zodat het blijft plakken. Leg de kippendijen op een rooster met daaronder een met bakpapier beklede bakplaat.
          • Bak de kip in het midden van de oven in ongeveer 30 a 45 minuten gaar en krokant.

          Voorbereiding serveren

          • Snijd de broodjes open en grill deze in een grillpan tot de bovenkant mooi krokant is (niet verbrand).
          • Was de sla en snijd de komkommer.
          • Beleg de broodjes met de sla, komkommer, kipburgers, ananassalsa en pittige sweet chili Voeg eventueel een plakje kaas toe en een lik mayonaise. Smakelijk!
          Course: Hoofdgerecht, Main Course
          Keyword: ananassalsa, burger, kip, kipburger, sweet chilisaus

          Write A Comment