Ayam Rica Rica

ayam rica rica

Ik zeg nu alvast, het lijken veel chilipepers voor 1 recept maar de pittigheid van het gerecht is meer een soort van aangename warmte dan dat je het gevoel hebt dat je hoofd langzaam van je romp schroeit.


Tip: Serveer met (Griekse) yoghurt. De yoghurt is een verkoelende tegenhanger voor de scherpte van de chili en maakt de saus romiger. Niet traditioneel, wel heel lekker.


2 pers. | 2 uur

Ingrediënten
 4 kippendijen
 4 teentjes knoflook
 5 cm gember
 1 grote ui
 8 rode pepers
 2 eetlepels komijnzaad
 2 eetlepels koriander zaad
 klein stukje trassi
 1 eetlepel tomatenpuree
 paar tomaatjes
 3 deciliter water
 6 eetlepels ketjap
 1 citroengrasstengel
 4 kaffir lime blaadjes
 neutrale olie zoals zonnebloemolie

Bereiden
1

Verwarm de oven, 180 graden hetelucht.

2

Snipper de knoflook, gember, ui en rode pepers.

3

Hak de tomaten grof.

4

Vijzel het komijn- en korianderzaad.

5

Kneus de citroengras. Ik leg er een knoop in zodat je hem er straks makkelijk uit kunt vissen.

6

Fruit de knoflook, gember, ui en pepers op een rustig vuurtje in een braadpan.

7

Voeg de citroengras en kaffir lime blaadjes toe.

8

Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken om te ontzuren.

9

Voeg de komijn en koriander toe en laat even meebakken zodat de specerijen goed hun smaak kunnen loslaten.

10

Voeg als laatste de trassi, tomaatjes, ketjap en het water toe.

11

Uurtje laten pruttelen met de deksel op een kiertje tot het grootste deel van het vocht verdampt is.

12

Leg nu de kippendijen in de pan en laat 10 minuutjes zachtjes (!) garen.

13

Verplaats de kippendijen naar een ovenschaal en bedek elke kippendij met de saus. Druk de saus een beetje aan zodat er bijna een soort korstje ontstaat.

14

Zet de ovenschaal nog 20 minuten in de oven, 180 graden hetelucht.

Ingredients

Ingrediënten
 4 kippendijen
 4 teentjes knoflook
 5 cm gember
 1 grote ui
 8 rode pepers
 2 eetlepels komijnzaad
 2 eetlepels koriander zaad
 klein stukje trassi
 1 eetlepel tomatenpuree
 paar tomaatjes
 3 deciliter water
 6 eetlepels ketjap
 1 citroengrasstengel
 4 kaffir lime blaadjes
 neutrale olie zoals zonnebloemolie

Directions

Bereiden
1

Verwarm de oven, 180 graden hetelucht.

2

Snipper de knoflook, gember, ui en rode pepers.

3

Hak de tomaten grof.

4

Vijzel het komijn- en korianderzaad.

5

Kneus de citroengras. Ik leg er een knoop in zodat je hem er straks makkelijk uit kunt vissen.

6

Fruit de knoflook, gember, ui en pepers op een rustig vuurtje in een braadpan.

7

Voeg de citroengras en kaffir lime blaadjes toe.

8

Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken om te ontzuren.

9

Voeg de komijn en koriander toe en laat even meebakken zodat de specerijen goed hun smaak kunnen loslaten.

10

Voeg als laatste de trassi, tomaatjes, ketjap en het water toe.

11

Uurtje laten pruttelen met de deksel op een kiertje tot het grootste deel van het vocht verdampt is.

12

Leg nu de kippendijen in de pan en laat 10 minuutjes zachtjes (!) garen.

13

Verplaats de kippendijen naar een ovenschaal en bedek elke kippendij met de saus. Druk de saus een beetje aan zodat er bijna een soort korstje ontstaat.

14

Zet de ovenschaal nog 20 minuten in de oven, 180 graden hetelucht.

Ayam Rica Rica

Enjoy!
Gemaakt en gesmaakt?

#IKkookt @i.h.s.k

Geef een reactie