Slankere kip kerrie salade
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 1 bakje
Kip kerrie salades voor op brood en toastjes zijn er in allerlei varianten maar meestal is de basis toch wel vrij vet, mayonaise namelijk. Daarom deze lichtere variant!
Ingredients
- 50 gr gare kip (ik gebruik leftover kippendijtjes)
- 1,5 el yoghurt
- 0,5 el van je favoriete mayo (toch een heel klein beetje voor de smaak, je kan dit natuurlijk ook vervangen voor yoghurt)
- 2 tl kerriepoeder
- 1 tl kurkuma
- bieslook
- peper en zout
Instructions
- Scheur de kip in stukjes en doe in een kom.
- Doe hierbij de yoghurt, mayonaise, kerriepoeder en kurkuma en roer goed door.
- Snijd wat bieslook fijn en meng dit er op het laatst doorheen.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer met toastjes, rauwe groenten of eet het lekker op een cracker op boterham. Smakelijk!
Course: Borrelhapje, Breakfast, lunch, Ontbijt
Keyword: broodsalade, dip, kip kerrie salade, spread