Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
Fruit de ui, knoflook, peper en gember. Voeg na ongeveer 5 minuutjes ook de tomatenpuree toe. Even meebakken om te ontzuren. Voeg dan de verkruimelde trassi en palmsuiker toe.
Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg deze toe samen met de sambal.
Blus af met water en de ketjap.
Voeg de blaadjes Djeroek poeroet en Daun Salam toe.
Kneus de sereh en voeg toe samen met het bouillonblokje.
Laat ongeveer een uurtje zachtjes inkoken.
Voeg de kippendij toe en laat 10 minuutjes op een laag vuurtje sudderen.
Pak een ovenschaal die net groot genoeg is (zodat er niet te veel ruimte is tussen de dijtjes) en schep een kleine hoeveelheid van de saus op de bodem. Leg hierop de kippendijen en 'beleg' deze met de overige saus.
Gaar nog ongeveer 20 minuutjes in de oven.