Makkelijk te maken en te maken naar ieders smaak!

Ken je dat? Je gaat koken voor vrienden of familie maar de 1 lust geen vis, de ander geen vlees en weer een ander eet geen van beiden.Β  Dan is dit receptje een perfecte uitkomst! De basis blijft hetzelfde (de mousse van asperge) maar de toppings kan je heel eenvoudig wisselen. Ideaal als je het iedereen naar de zin wilt maken πŸ˜ƒ

Gerookte zalm is wel heel klassiek

Even geen zin in gerookte zalm maar houd je wel van vis? Deze zijn ook leuk om te maken met toppings zoals viseitjes, gerookte makreel of met Hollandse garnaaltjes!

Geen visfan?

Dan is dit recept nog steeds heel lekker om te maken. Vervang de gerookte zalm bijvoorbeeld door rookvlees, ook heel lekker!

Geen vis en geen vlees 🌱

Helemaal vega maken? Ook dat gaat heel gemakkelijk. Vervang de zalm door een crumble van ei (gewoon eitje hard koken en hakken πŸ˜‰)

Minder pit?

De mierikswortel vind ik heerlijk in dit gerechtje maar wil je hem iets milder? Probeer dan milde mosterd of laat in zijn geheel weg.

Aspergemousse met een pitje en gerookte zalm

Prep Time 30 minutes
opstijven 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours
Servings 4 glaasjes
Heerlijke mousse van witte asperges met een pitje van de mierikswortel. Deze zijn makkelijk te maken en super leuk als klein voorgerechtje, amuse of gewoon als borrelhapje.

Equipment

  • Blender/staafmixer/hakmolentje
  • Zeef
  • Spuitzak (kan ook zonder, dan laat je de mousse opstijven in het glaasje)

Ingredients

  • 240 gr witte asperges
  • 110 ml slagroom
  • 1/2 el mierikswortel pasta
  • 3 blaadjes gelatine
  • 1 plak gerookte zalm
  • peper en zout
  • vers geraspte nootmuskaat
  • verse dille

Instructions 

  • Week de gelatine in koud water.
  • Schil de asperges (schillen niet weggooien! Perfect om een soepje mee te maken.)
  • Snijd 1 cm van de kontjes en snijd ook de koppen eraf. De kontjes mogen bij de schillen, de koppen leg je apart.
  • Kook de asperges samen met de schillen goed gaar, zo'n 12 tot 15 minuten (zo lang kook je ze niet als je ze gewoon zou eten!). Gooi 5 minuten voor het afgieten de koppen erbij.
  • Giet af en leg de koppen apart. De schillen en de kontjes bewaar je voor een andere keer.
  • Doe de rest van de asperges in een blender en maal fijn. Haal hierna door een zeef.
  • Warm de gemalen asperges samen met een klein beetje kookvocht op en voeg de gelatine toe. Breng op smaak met peper, zout, wat nootmuskaat en mierikswortel. Laat iets afkoelen.
  • Klop intussen de slagroom mooi lobbig en spatel de asperges erdoorheen. probeer zoveel mogelijk lucht te behouden.
  • Doe dan in een spuitzak, knoop dicht en leg in de koelkast om op te stijven, een uurtje/anderhalf uur.
  • Serveer in mooie glaasjes samen met de zalm, de aspergekoppen en wat dille. Smakelijk!
Course: Appetizer, Borrelhapje, Snack, Tussendoortje, voorgerecht
Keyword: aspergemousse, asperges, gerookte zalm, mousse, witte asperges

Write A Comment