Week de gelatine in koud water.
Schil de asperges (schillen niet weggooien! Perfect om een soepje mee te maken.)
Snijd 1 cm van de kontjes en snijd ook de koppen eraf. De kontjes mogen bij de schillen, de koppen leg je apart.
Kook de asperges samen met de schillen goed gaar, zo'n 12 tot 15 minuten (zo lang kook je ze niet als je ze gewoon zou eten!). Gooi 5 minuten voor het afgieten de koppen erbij.
Giet af en leg de koppen apart. De schillen en de kontjes bewaar je voor een andere keer.
Doe de rest van de asperges in een blender en maal fijn. Haal hierna door een zeef.
Warm de gemalen asperges samen met een klein beetje kookvocht op en voeg de gelatine toe. Breng op smaak met peper, zout, wat nootmuskaat en mierikswortel. Laat iets afkoelen.
Klop intussen de slagroom mooi lobbig en spatel de asperges erdoorheen. probeer zoveel mogelijk lucht te behouden.
Doe dan in een spuitzak, knoop dicht en leg in de koelkast om op te stijven, een uurtje/anderhalf uur.
Serveer in mooie glaasjes samen met de zalm, de aspergekoppen en wat dille. Smakelijk!