Feta-aubergine dip recept
Spaghetti met feta-aubergine saus en geroosterde tomaatjes
Cook Time 20 minutes
in de oven 1 hour
Total Time 1 hour 20 minutes
Servings 2 personen
Een heerlijk zomers pastagerecht waar stiekem nog best wat groenten in zit!
Equipment
- oven
- aluminiumfolie
- blender
- spiraalsnijder (dunschiller kan ook)
Ingredients
De link naar het recept voor de feta-aubergine dip vind je hierboven.
Overige ingrediënten
- 100 gr spaghetti
- 1 tros mooie rijpe tomaatje
- 1 courgette
- 1 zakje rucola
- 1 citroen
- 1 handje pijnboompitten
- feta voor garnering
- olijfolie
- peper en zout
- tijm en basilicum voor garnering
Instructions
Maak eerst de feta-aubergine dip. Zie link naar het recept hierboven.
- Rooster de tomaatjes tegelijk met de aubergine. De tomaten mogen wel iets korter, zo'n 20 a 30 minuten of tot ze mooi gepoft zijn.
- Kook de spaghetti zoals op de verpakking staat. Ik houd bij gedroogde pasta meestal 1 minuut minder kooktijd aan.
- Maak de courgetti door deze door de spiraalsnijder te halen. Als je geen spiraalsnijder hebt kan je ook dunne linten schaven met een dunschiller.
- Men de courgetti met de rucola en maak aan met citroensap van een halve citroen en wat peper en zout.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en zet weg.
- Maak het bord op door eerst wat van de feta-aubergine dip op het bord te leggen en daarna de spaghetti, salade en geroosterde tomaatjes. Garneer af met olijfolie, pijnboompitten, wat feta en tijm en basilicum. Smakelijk!
Course: Hoofdgerecht
Cuisine: Italiaans
Keyword: aubergine, feta, pasta, spaghetti, tomaat