Zilte pesto van lamsoren
Total Time 10 minutes
Servings 1 bakje
Dol op pesto? Maak dan eens deze zilte variant met lamsoren. Lekker bij vis en schaal- en schelpdieren maar ook heerlijk bij verschillende groentegerechten uit de oven of van de barbecue.
Equipment
- vijzel of hakmolentje
Ingredients
- 60 gr lamsoren (harde steeltjes verwijderen)
- 30 gr parmezaanse kaas geraspt
- 1 knoflookteentje geraspt
- 45 ml lekkere olijfolie (niet té sterk van smaak, dat gaat overheersen, niet lekker!)
- klein handje geroosterde pijnboompitjes
- sap en rasp van een halve citroen
- peper en zout naar smaak (let op: de lamsoren zijn al zilt van zichzelf. Even goed proeven dus wat jij lekker vindt)
Instructions
- Weeg de lamsoren af, was en verwijder de harde steeltjes.
- Rooster de pijnboompitjes.
- Doe de lamsoren, geroosterde pijnboompitjes geraspte parmezaanse kaas en knoflook in het hakmolentje of de vijzel en maal tot de gewenste consistentie.
- Voeg nu een deel van de rasp en sap van de citroen toen samen met een scheutje olijfolie. Meng en proef of je meer citroen wilt toevoegen.
- Doe het mengsel in een kommetje en giet beetje voor beetje de rest van de olijfolie erdoor totdat je jouw perfecte dikte hebt.
- Proef en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel wat zout.
Course: Bijgerecht, dip, sauzen
Keyword: lamsoor, lamsoren, pesto, zeegroente