Go Back

Spaghetti met feta-aubergine saus en geroosterde tomaatjes

Cook Time 20 minutes
in de oven 1 hour
Total Time 1 hour 20 minutes
Servings 2 personen
Een heerlijk zomers pastagerecht waar stiekem nog best wat groenten in zit!

Equipment

  • oven
  • aluminiumfolie
  • blender
  • spiraalsnijder (dunschiller kan ook)

Ingredients

De link naar het recept voor de feta-aubergine dip vind je hierboven.

    Overige ingrediƫnten

    • 100 gr spaghetti
    • 1 tros mooie rijpe tomaatje
    • 1 courgette
    • 1 zakje rucola
    • 1 citroen
    • 1 handje pijnboompitten
    • feta voor garnering
    • olijfolie
    • peper en zout
    • tijm en basilicum voor garnering

    Instructions 

    Maak eerst de feta-aubergine dip. Zie link naar het recept hierboven.

    • Rooster de tomaatjes tegelijk met de aubergine. De tomaten mogen wel iets korter, zo'n 20 a 30 minuten of tot ze mooi gepoft zijn.
    • Kook de spaghetti zoals op de verpakking staat. Ik houd bij gedroogde pasta meestal 1 minuut minder kooktijd aan.
    • Maak de courgetti door deze door de spiraalsnijder te halen. Als je geen spiraalsnijder hebt kan je ook dunne linten schaven met een dunschiller.
    • Men de courgetti met de rucola en maak aan met citroensap van een halve citroen en wat peper en zout.
    • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en zet weg.
    • Maak het bord op door eerst wat van de feta-aubergine dip op het bord te leggen en daarna de spaghetti, salade en geroosterde tomaatjes. Garneer af met olijfolie, pijnboompitten, wat feta en tijm en basilicum. Smakelijk!
    Course: Hoofdgerecht
    Cuisine: Italiaans
    Keyword: aubergine, feta, pasta, spaghetti, tomaat