Deze ceviche van zeebaars is perfect voor warme zomerdagen. Heerlijk als voorgerechtje of als borrelhapje.
- 125 gr zeebaarsfilet in blokjes
- 1 limoen
- 1 bosuitje
- 1/2 chilipeper in fijne ringetjes
- 1/4 klein rood uitje heel fijn gesnipperd
- lekkere olijfolie
- peper en zout
- platte peterselie
Snijd de zeebaars in gelijke blokjes.
Maak de 'tijgermelk' door het sap van de limoen te mengen met de gesnipperde ui, de helft van het bosuitje en de chilipeper. Breng op smaak met peper en zout.
Marineer de zeebaarsblokjes in de tijgermelk. Ik houd zo'n 4 minuten aan. Hoe langer je de vis laat garen in de tijgermelk, des te gaarder de vis wordt.
Snijd intussen de andere helft van het bosuitje in fijne ringetjes en hak de peterselie. Voeg na 4 minuten toe aan de vis samen met een scheut lekkere olijfolie. Meng voorzichtig door en serveer in glaasjes. Smakelijk!