Mag zoet en hartig van jou prima in 1 bakje én ben je op zoek naar een minder vettige versie van de eiersalade? Dan wil je deze proberen! 😃
Deze eiersalade is voor mij echt een tripje down memory lane. Als kind kon je mij en m’n broers niet blijer maken dan toastjes en deze eiersalade met mandarijn 😍 Uiteraard toen wel volvet met klodders mayo 😅 Maar soms mag het even wat minder en dan is deze slankere versie met yoghurt een heerlijk alternatief!
Gootsteenontstopper en zoutzuur🤯
In deze eiersalade gebruiken we mandarijn. Het originele recept (die van mijn moeder dus😉) bevat van die mandarijnpartjes uit blik. En daar was helemaal niets mis mee tot ik een aflevering zag van De Keuringsdienst van Waarde. Blijkt dat die dingen eerst kilometers afleggen in een gootsteenontstopper-badje en vervolgens worden gespoeld in zoutzuur 😳 Dat klinkt natuurlijk niet al te best. Gelukkig is het volgens Quest allemaal niet zo erg als het lijkt:
Toch klinkt dat allemaal enger dan het is. Als je gootsteenontstopper, een basische stof, mengt met het zure zoutzuur, houd je een neutraal mengsel over. En dat is niks om van te schrikken.”
Het grote voordeel van mandarijntjes uit blik is natuurlijk dat ze geen velletje hebben. Vind jij dit nu niet zo storend? Neem dan gewoon lekker verse mandarijntjes.
Slankere eiersalade met mandarijn
Ingredients
- 3 hard gekookte eitjes
- 1/2 kleine sjalot, super fijn gesnipperd
- 1 mandarijn in blokjes
- 1 tl mosterd
- 1 el yoghurt
- 1/2 el mayonaise (Echt slank? Vervang de mayo door yoghurt.)
- flinke snuf kerriepoeder (naar smaak)
- scheutje worcestershire (naar smaak)
- peper en zout naar smaak
Instructions
- Kook de eitjes 7 minuten (afhankelijk van hoe groot je eitjes zijn natuurlijk)
- Snipper de sjalot en snijd de mandarijn.
- pel de eitjes en hak in blokjes.
- Voeg de sjalot, mandarijn en ei samen in een kommetje samen met de yoghurt, mayonaise, kerriepoeder, worcestershiresaus en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer op brood of op een toastje. Smakelijk! 🙂