Makkelijk & snel maar wel eerst even de ingelegde groenten maken
Deze lekkere en gezonde bloemkoolsalade zit zo in elkaar maar je moet wel eerst even de ingelegde groenten (pickle) maken. Doe dit een dagje van te voren, dan zijn ze het lekkerst! Moeilijk is het niet dus zeker even doen 😃
Bekijk hier hoe je zelf makkelijke ingelegde groenten maakt van bloemkool, wortel en rode biet.
Rauwe bloemkoolsalade met ingelegde groenten, yoghurt en dille
Prep Time 10 minutes
Servings 2 personen (bijgerechtje)
Deze salade met rauwe bloemkoolroosjes en verschillende ingelegde groenten heeft een heerlijke bite en is een leuk lekker anders bijgerechtje voor bij visgerechtjes, stoofjes of pasta's.
Ingredients
- 165 gr bloemkool in hele fijne roosjes
- 30 gr rode ui in super fijne halve ringen
130 gr ingegde groenten. Zie het linkje naar het recept hierboven.
- 1 el yoghurt
- handje gehakte dille
- kneepje citroensap
- peper en zout naar smaak
Instructions
- Te grote brokken bloemkool is niet lekker in deze salade, je eet ze namelijke wel rauw. Dus even wat tijd besteden aan het 'plukken' van de roosjes.
- Snijd de ui in dunne halve ringetjes.
- Doe de bloemkool in een kom samen met de ui, ingelegde groenten, yoghurt, dille, citroensap en breng op smaak met peper en zout. Proef, proef, proef en pas aan naar hoe jij het lekker vindt.
- Garneer met nog wat takjes dille. Smakelijk!
Course: Bijgerecht, Side Dish
Keyword: bloemkool, ingelegde groenten, rode biet, wortel