Tip1: Om deze soep vega-proof te maken hoef je alleen de bouillon te vervangen!
Tip 2: Minder vega maken? Bak wat kleine blokjes chorizo uit en gebruik die bij de garnering.
Tip 3: Romiger maken? Dat kan met (uiteraard) room maar ook bijvoorbeeld met cream cheese of kokosmelk.
Tip 4: Voor de kaasliefhebber, garneer af met een hard pittig kaasje zoals parmezaan of pecorino.
BLOEMKOOLSOEP MET MOSTERD, NOOTMUSKAAT, TIJM EN KIKKERERWTEN
Cook Time 30 minutes
Servings 4
Deze bloemkoolsoep is simpel, snel en gezond. En als je wilt: vegetarisch! Lekker voor de lunch, tussendoor of als voorgerechtje.
Equipment
- blender
Ingredients
- 800 gr bloemkool
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 eetlepels mosterd
- 1 liter bouillon (ik gebruik kippenbouillon)
- 1/4 rasp van nootmuskaat (vers raspen is echt lekkerder!)
- handje kikkererwten voor garnering
- tijm voor garnering
Instructions
- Snijd de ui en knoflook en bak deze tot de ui mooi glazig is.
- Snijd de bloemkool in gelijke roosjes en doe in de pan samen met de bouillon. Laat zachtjes pruttelen tot de bloemkool zacht is.
- Rooster de kikkererwten en wat kleine bloemkoolroosjes in de oven. Smeer vooraf in met wat olijfolie.
- Voeg de nootmuskaat en mosterd toe.
- Blender de soep tot deze mooi glad is. Je kan ook een staafmixer gebruiken.
- Garneer je soep met de geroosterde kikkererwten, bloemkoolroosjes, tijm en wat grove mosterd (iets verdunnen met water).
Course: Soep
Keyword: bloemkool, soep, vegetarisch