Go Back

De lekkerste stoof met kalfswangetjes

Servings 2 personen
Dit is wel een heel bijzonder en o zo botermals stoofpotje.

Ingredients

  • 750 gr kalfswang
  • 350 ml goede rode wijn
  • 0,5 l kalfsfond
  • 4 knoflooktenen
  • 1 ui
  • 1 winterwortel
  • 1 rode chilipeper
  • 1 cm gember
  • 5 champignons
  • paar takjes tijm en rozemarijn
  • 1 klein blikje tomatenpuree

Instructions 

  • Verwijder de buitenste vliezen van de wangetjes of vraag je slager om dit te doen.
  • Snijd de groenten, knoflook, gember en chilipeper in grove gelijke stukken en bak deze aan in een koekenpan samen met een klontje roomboter.
  • Voeg de tomatenpuree toe en ontzuur deze door even mee te laten bakken.
  • Als de groenten wat kleur hebben gekregen giet je de kalfsfond erbij. Breng op smaak met vers gemalen zwarte peper. Nog geen zout, doe dit op het laatst.
  • Breng de kalfswangetjes op smaak met peper en zout en bak deze rondom mooi bruin. Blus dan af met de rode wijn, breng aan de kook, schraap de aanbaksels los en voeg toe bij de groenten.
  • Breng het geheel weer aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 4 uur stoven in een voorverwarmde oven van 120 graden.
  • Haal na 4 uur uit de oven en verwijder het vlees uit de pan. Zeef vervolgens de saus en laat inkoken tot gewenste dikte. Doe de wangetjes terug in de pan en warm nog even door. Smakelijk!
Course: Hoofdgerecht
Keyword: kalfsvlees, kalfswang, slowfood, stoofgerecht, stoofvlees