CHEEKY!

Want dit ultiem botermalse stoofvleesje maak je van een schaars en wat mij betreft nog veel te weinig gewaardeerd stukje vlees: de wangen! En wie bij die gedachte het spreekwoordelijke neusje ophaalt is niet wijs joh! 👻 Wangvlees is FAN-TAS-TISCH! 😍

✅ FEESTDAGEN WAARDIG! 🎄

Nu ben ik zelf niet meer zo waanzinnig uitzinnig als het op de feestdagen aankomt MAAR…
… deze wangetjes misstaan allerminst tijdens je kerstdiner (voor carnivoren… #evenchecken). En dit feestelijke stoofvlees is ook nog eens lekker makkelijk! Goed voor te bereiden, low en slow en gewoon super super zacht vlees vol smaak in een fijne jus.

UPGRADE JE STOOFPOTJE

Runderlappen en sukade, wie kent ze niet? Want denk je aan stoof dan komen deze twee stukken al snel bovendrijven in ons collectief geheugen. Niets mis natuurlijk met deze gouwe ouwe trouwe gedienden maar wil je net iets meer sudder-glam op je bord, ‘cheeky’ is the way you wanna go! 😅🤤

LOW AND SLOW 😌⏲

De wangen ploeteren wat af! Zeker van de herkauwende herbivoor het rund staan die kaken zelden stil. De wangen zijn in feite goed getrainde spierbundeltjes waar menig fitgirl/-boy een puntje aan kan zuigen 😉. Ze bevatten veel bindweefsel en vet en juist die combinatie maakt dat dit vlees zich als een assepoester transformeert van een taai eigenwijs (ga die krengen maar eens schoonmaken 😅) stukje vlees naar pure boterzachte perfectie! 🤌 Geef je cheeky business wel even de tijd om rustig en op lage temperatuur te garen. Anders eindig je met een hoopje droge meuk in je pannetje, eeuwig zonde natuurlijk! 😱

De lekkerste stoof met kalfswangetjes

Servings 2 personen
Dit is wel een heel bijzonder en o zo botermals stoofpotje.

Ingredients

  • 750 gr kalfswang
  • 350 ml goede rode wijn
  • 0,5 l kalfsfond
  • 4 knoflooktenen
  • 1 ui
  • 1 winterwortel
  • 1 rode chilipeper
  • 1 cm gember
  • 5 champignons
  • paar takjes tijm en rozemarijn
  • 1 klein blikje tomatenpuree

Instructions 

  • Verwijder de buitenste vliezen van de wangetjes of vraag je slager om dit te doen.
  • Snijd de groenten, knoflook, gember en chilipeper in grove gelijke stukken en bak deze aan in een koekenpan samen met een klontje roomboter.
  • Voeg de tomatenpuree toe en ontzuur deze door even mee te laten bakken.
  • Als de groenten wat kleur hebben gekregen giet je de kalfsfond erbij. Breng op smaak met vers gemalen zwarte peper. Nog geen zout, doe dit op het laatst.
  • Breng de kalfswangetjes op smaak met peper en zout en bak deze rondom mooi bruin. Blus dan af met de rode wijn, breng aan de kook, schraap de aanbaksels los en voeg toe bij de groenten.
  • Breng het geheel weer aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 4 uur stoven in een voorverwarmde oven van 120 graden.
  • Haal na 4 uur uit de oven en verwijder het vlees uit de pan. Zeef vervolgens de saus en laat inkoken tot gewenste dikte. Doe de wangetjes terug in de pan en warm nog even door. Smakelijk!
Course: Hoofdgerecht
Keyword: kalfsvlees, kalfswang, slowfood, stoofgerecht, stoofvlees

Write A Comment

Rating recept