Go Back

Zilte pesto van lamsoren

Total Time 10 minutes
Servings 1 bakje
Dol op pesto? Maak dan eens deze zilte variant met lamsoren. Lekker bij vis en schaal- en schelpdieren maar ook heerlijk bij verschillende groentegerechten uit de oven of van de barbecue.

Equipment

  • vijzel of hakmolentje

Ingredients

  • 60 gr lamsoren (harde steeltjes verwijderen)
  • 30 gr parmezaanse kaas geraspt
  • 1 knoflookteentje geraspt
  • 45 ml lekkere olijfolie (niet té sterk van smaak, dat gaat overheersen, niet lekker!)
  • klein handje geroosterde pijnboompitjes
  • sap en rasp van een halve citroen
  • peper en zout naar smaak (let op: de lamsoren zijn al zilt van zichzelf. Even goed proeven dus wat jij lekker vindt)

Instructions 

  • Weeg de lamsoren af, was en verwijder de harde steeltjes.
  • Rooster de pijnboompitjes.
  • Doe de lamsoren, geroosterde pijnboompitjes geraspte parmezaanse kaas en knoflook in het hakmolentje of de vijzel en maal tot de gewenste consistentie.
  • Voeg nu een deel van de rasp en sap van de citroen toen samen met een scheutje olijfolie. Meng en proef of je meer citroen wilt toevoegen.
  • Doe het mengsel in een kommetje en giet beetje voor beetje de rest van de olijfolie erdoor totdat je jouw perfecte dikte hebt.
  • Proef en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel wat zout.
Course: Bijgerecht, dip, sauzen
Keyword: lamsoor, lamsoren, pesto, zeegroente