Dol op pesto? Maak dan eens deze zilte variant met lamsoren. Lekker bij vis en schaal- en schelpdieren maar ook heerlijk bij verschillende groentegerechten uit de oven of van de barbecue.
- 60 gr lamsoren (harde steeltjes verwijderen)
- 30 gr parmezaanse kaas geraspt
- 1 knoflookteentje geraspt
- 45 ml lekkere olijfolie (niet té sterk van smaak, dat gaat overheersen, niet lekker!)
- klein handje geroosterde pijnboompitjes
- sap en rasp van een halve citroen
- peper en zout naar smaak (let op: de lamsoren zijn al zilt van zichzelf. Even goed proeven dus wat jij lekker vindt)
Weeg de lamsoren af, was en verwijder de harde steeltjes.
Rooster de pijnboompitjes.
Doe de lamsoren, geroosterde pijnboompitjes geraspte parmezaanse kaas en knoflook in het hakmolentje of de vijzel en maal tot de gewenste consistentie.
Voeg nu een deel van de rasp en sap van de citroen toen samen met een scheutje olijfolie. Meng en proef of je meer citroen wilt toevoegen.
Doe het mengsel in een kommetje en giet beetje voor beetje de rest van de olijfolie erdoor totdat je jouw perfecte dikte hebt.
Proef en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel wat zout.