Go Back

Tortilla aardbeien galette

Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 4 kleine galetten
Een gezondere versie op de zoete aardbeien galette!

Equipment

  • Deegroller
  • kwastje

Ingredients

  • 185 gr vers tortilla deeg (zie link hierboven voor het recept)
  • 600 gr aardbeien
  • 6 kardemompeulen gevijzeld
  • 1 tl kaneel
  • 2 el maizena
  • 2 tl vanille extract
  • snufje zout
  • 1 eidooier
  • blaadjes munt en kristal- en poedersuiker voor garnering

Instructions 

  • Verwarm je oven voor op 180 graden boven/onderwarmte.
  • Maak eerst het tortilla deeg. Zie link hierboven naar het recept.
  • Snijd de aardbeien in stukjes en meng deze met de kardemom, kaneel, maizena, vanille extract en een klein snufje zout.
  • Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol heel dun uit.
  • Leg de aardbeien in het midden en vouw de randen omhoog.
  • Kluts de eidooier en bestrijk het deeg.
  • Strooi wat suiker op de deegrand.
  • Bak in het midden van de oven, ongeveer 30 a 45 minuten.
  • Serveer met wat verse aardbeien, een blaadje munt en wat poedersuiker. Smakelijk!
Course: Dessert, Snack
Keyword: aardbeien, galette, tortilla