Go Back

Omelet Aziatische mushy peas met taugé en yoghurt

Total Time 15 minutes
Servings 1 persoon
Zin in een koolhydraatarme lunch (of ontbijt) met een kick? Deze omelet zit boordevol groenten en wakes you up!

Equipment

  • knoflookpers
  • fijne en scherpe rasp
  • hakmolentje

Ingredients

  • 1 ei
  • scheutje melk
  • 60 gr doperwten uit de vriezer
  • handje taugé
  • 1/2 klein rood uitje
  • 1 klein knoflookteentje
  • 2 cm gember of naar smaak
  • 1/2 tl sambal brandal
  • 1/2 limoen, sap en rasp
  • 1 el yoghurt
  • paar muntblaadjes + voor garnering
  • 1/3 rode chilipeper voor garnering

Instructions 

  • Zet een klein pannetje met water op om de erwten even in te blancheren.
  • Weeg de erwten af en kook deze kort, zo'n 20 seconden). Giet af en zet weg.
  • Snipper het uitje, pers de knoflook, rasp de gember en voeg toe aan het hakmolentje samen met de erwten.
  • Voeg de yoghurt toe evenals het limoensap, de sambal, een paar blaadjes munt en breng op smaak met peper en zout.
  • Pulse het mengsel. Voor mij hoeft het niet helemaal fijn maar kijk wat jij lekker vindt.
  • Kluts het eitje samen met de melk en breng op smaak met peper en zout. Bak dan de omelet op een rustig vuurtje.
  • Maak intussen de yoghurt met sambal. Dat is: meng wat yoghurt met zo veel sambal als dat jij lekker vindt.
  • Als de omelet bijna gaar is besmeer je deze met de mushy peas en de taugé. Wat niet past serveer je er gewoon naast.
  • Garneer af met de yoghurt, nog wat munt, de chilipeper en nog wat rasp van de limoen. Smakelijk!
Course: Breakfast, lunch, Ontbijt
Cuisine: aziatisch
Keyword: ei, omelet