Yes, let’s go: oosterse spicy groenten omelet met sambal!

Een spicy omelet that wakes you up!⏰🌶🔥

Hoe spicy je deze omelet maakt is natuurlijk helemaal aan jou maar het draait hier wel een klein beetje om de sambal en rode chilipepertjes. Dat is juist lekker met de koelende yoghurt en de mushy peas. Maar zoals gezegd: maak hem vooral zo spicy of niet spicy zoals jij wilt!

Een omeletje, wie houdt er niet van 😃

Nou, misschien zijn er wel wat mensen te vinden maar I LOVE THEM! 😍

Zo lekker makkelijk, te combineren met van alles en ideaal als je even wat minder liefde hebt voor de koolhydraten.

De crunch van geroosterde sesamzaadjes en pompoenpitten 🤤

Er staat hier altijd wel een pot met geroosterde sesamzaadjes en pompoenpitten. Ze zijn echt ideaal om naast zout en peper bij de hand te hebben! Want zo gebruik ik ze ook bijna: door de yoghurt, over een salade of nu dus over deze omelet. De smaak vind ik heerlijk en het geeft net even bite aan elk gerecht. Echt mijn go to topping! 😍

Lekker veel groenten!

En ik heb dan altijd het dilemma: ik wil meer groenten dan er in die omelet passen. Je zou er natuurlijk een salade met omelet van kunnen maken maar dat haalt het hele idee van een gevulde omelet een beetje weg. Je kan natuurlijk ook per persoon meer ei gebruiken maar daar ben ik voor een ontbijtje of lunch dan ook weer niet echt van. Voor een avondmaaltijd natuurlijk helemaal prima 👌

Dus conclusie, alles wat je er net niet ingepropt krijgt, lekker on the side serveren! 😅

Perfect om restjes groenten op te maken

Weggooien vind ik altijd zonde! Ik heb regelmatig dat er hier en daar nog wat groenten rondslingerd wat niet genoeg is voor een maaltijd maar in combinatie met andere groenten perfect is voor een ontbijtje of lunch. Dus kijk wat jij hebt rondslingeren en maak er wat van! 😃

Snelle versie

Geen zin om die hakmolen erbij te pakken? I get you! Ik vind mushy peas wel heel lekker in deze omelet maar je kan ze natuurlijk ook gewoon heel laten. Wel zo makkelijk!

Juist fan van mushy peas? Maak dan deze DOPERWTENDIP eens!

Omelet Aziatische mushy peas met taugé en yoghurt

Total Time 15 minutes
Servings 1 persoon
Zin in een koolhydraatarme lunch (of ontbijt) met een kick? Deze omelet zit boordevol groenten en wakes you up!

Equipment

  • knoflookpers
  • fijne en scherpe rasp
  • hakmolentje

Ingredients

  • 1 ei
  • scheutje melk
  • 60 gr doperwten uit de vriezer
  • handje taugé
  • 1/2 klein rood uitje
  • 1 klein knoflookteentje
  • 2 cm gember of naar smaak
  • 1/2 tl sambal brandal
  • 1/2 limoen, sap en rasp
  • 1 el yoghurt
  • paar muntblaadjes + voor garnering
  • 1/3 rode chilipeper voor garnering

Instructions 

  • Zet een klein pannetje met water op om de erwten even in te blancheren.
  • Weeg de erwten af en kook deze kort, zo'n 20 seconden). Giet af en zet weg.
  • Snipper het uitje, pers de knoflook, rasp de gember en voeg toe aan het hakmolentje samen met de erwten.
  • Voeg de yoghurt toe evenals het limoensap, de sambal, een paar blaadjes munt en breng op smaak met peper en zout.
  • Pulse het mengsel. Voor mij hoeft het niet helemaal fijn maar kijk wat jij lekker vindt.
  • Kluts het eitje samen met de melk en breng op smaak met peper en zout. Bak dan de omelet op een rustig vuurtje.
  • Maak intussen de yoghurt met sambal. Dat is: meng wat yoghurt met zo veel sambal als dat jij lekker vindt.
  • Als de omelet bijna gaar is besmeer je deze met de mushy peas en de taugé. Wat niet past serveer je er gewoon naast.
  • Garneer af met de yoghurt, nog wat munt, de chilipeper en nog wat rasp van de limoen. Smakelijk!
Course: Breakfast, lunch, Ontbijt
Cuisine: aziatisch
Keyword: ei, omelet

Gemaakt & gesmaakt?
Ik vind het super leuk om van je te horen! 😃💞

Tag @i.k.ookt op Instagram of gebruik #IKookt

Of maak een connectie via één van mijn andere social media accounts:

Facebook
Pinterest
Youtube
Twitter
Tiktok

Write A Comment

Rating recept