Go Back

Snelle dahl met een bite

Total Time 30 minutes
Servings 2 personen
Dahl is heerlijk en gezond! En deze is ook nog een super makkelijk en snel te maken :-D Een super alternatief voor je dagelijkse portie koolhydraten.

Equipment

  • zeef/vergiet
  • vijzel of specerijenmolentje

Ingredients

  • 150 gr linzen uit blik (vandaar lekker snel en makkelijk!)
  • 8 hele peperkorrels
  • 3 kruidnagels
  • 2 tl mosterdzaad
  • 1 rode chilipeper
  • 1 tl korianderzaad
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 knoflookteentje
  • 10 cm gember
  • 200 gr tomaten
  • 100 ml groentebouillon

Instructions 

  • Spoel de linzen tot het water helder is, laat uitlekken in een zeef of vergiet.
  • Pers de knoflook, rasp de gember en snijd de ui en tomaat in fijne blokjes. Zet apart weg.
  • Doe alle specerijen in de vijzel en maal fijn.
  • Zet een pannetje op middelhoog vuur en voeg wat neutrale olie toe zoals zonnebloemolie.
  • Voeg de ui toe en bak deze glazig. Voeg dan de knoflook en gember toe en laat even meebakken. Voeg dan de specerijen toe, bak ook even mee.
  • Voeg dan de tomaat toe en laat weer even meebakken.
  • Voeg tot slot de linzen toe en de groentebouillon. Laat ongeveer 15 tot 20 minuutjes zachtjes pruttelen. Smakelijk!
Course: Bijgerecht, Side Dish
Cuisine: Indiaas
Keyword: dahl, linzen