Weeg de bietjes af voor de bouillon, snijd in blokjes en doe in de blender samen met de groentebouillon en blender deze tot een glad mengsel.
Doe de bouillon in een klein pannetje en laat zachtjes opwarmen.
Rooster in een droge koekenpan een handje pijnboompitten en zet weg.
Snijd de naalden van 1 takje rozemarijn super fijn en zet weg.
Snipper de ui en knoflook.
Zet een pan met dikke bodem op middelhoog vuur, voeg wat olijfolie toe en bak de uien en knoflook glazig. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg dan de rijst toe en laat deze even meebakken, zo'n 5 minuten.
Voeg dan de witte wijn toe en laat deze inkoken.
Voeg dan lepel voor lepel de bouillon toe. Wacht elke keer tot deze is opgenomen door de rijst. Roer regelmatig.
Snijd intussen de andere bietjes in plakken, zet een koekenpan op middelhoog vuur, voeg wat olijfolie toe en 2 takjes rozemarijn. Als de olie warm is bak je de bietjes, breng op smaak met peper en zout. Houd warm door de pit laag te draaien.
Proef na ongeveer 20-25 minuten of de rijst al dente is (gaar maar met nog een kleine bite).
Maak de rijst af met rasp van een halve citroen, de geraspte geitenkaas en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
Serveer de rijst met een lepel yoghurt, wat verkruimelde feta, een schijfje citroen, de fijngehakte rozemarijn, de gebakken rozemarijn, de pijnboompitjes en natuurlijk de gebakken bietjes. Smakelijk!