Deze dip van cannellini bonen is echt wauw! Én guiltfree! Deze dip is heerlijk smeuïg, een beetje rokerig door de gepofte knoflook en perfect bij vlees, vis of.... bij een burger of op een broodje. Uiteraard ook lekker gewoon als dip bij de borrel. Deze wil je maken!
- 1 klein blikje (175 gr) cannellini bonen
- 4 teentjes knoflook
- 1/2 citroen
- 1,5 yoghurt
- verse rozemarijn naar smaak
- cayennepeper naar smaak
verwarm de oven voor op 200 graden boven/onder warmte.
Week de knoflook 10 minuutjes in warm water.
Leg op een stuk aluminiumfolie en knijp dicht. Leg in het midden van de voorverwarmde oven, ongeveer 20 tot 30 minuten (afhankelijk van hoe groot je tenen zijn).
Spoel de cannellini bonen af tot het water helder is en doe in de hakmolen of blender.
Voeg de rasp en sap van een halve citroen toe samen met fijn gehakte rozemarijn en de yoghurt.
Knijp de knoflooktenen uit en voeg toe.
Hak/blender tot een mooie semi gladde massa.
Breng op smaak met peper en zout en de cayennepeper.
Ready to serve! Smakelijk!