Yes! It’s a favorite! 😍

Ik was echt zo blij met hoe deze direct al de eerste keer smaakte! (en trust me, dat gebeurd echt niet vaak 🙃, vaak moet er nog wel wat geschaafd worden aan een receptje).

Deze dip is zo guilt free lekker romig en boordevol smaak, echt ga deze maken!

With love from Italy

De cannellini boon wordt vaak verward met andere witte boonsoorten zoals onze eigen witte bonen of de limabonen. Jammer want het zijn elk eigen rassen met eigen smaken. Juist de cannellini boon maakt deze dip zo lekker romig en nootachtig vind ik 😃

Gezond dippen en smeren!

Want peulvruchten, wat de cannellini boon is, zijn super gezond en zitten boordevol fijne voedingsstoffen. Verder geen vettige toestanden maar gemaakt met yoghurt. Denk je eraan om mayonaise te gebruiken i.p.v. yoghurt? Ik zou het niet doen, voor de smaak echt niet bevordelijk (en jawel ik ben een ware mayo lover 😍. Maar bij deze dip dus even niet 🙃).

Cayenne voor net dat beetje 🌶

Vind ik echt onmisbaar maar houd je niet van spicy, dan kan het ook heel goed zonder.

Niet cheaten. Die knoflook moet de oven in!

Denk er niet aan om rauwe knoflook in dit super charmante dipje te doen. No shortcuts here, sorry. Die knoflook moet echt even lekker zacht en zoet worden, even die scherpe randjes eraf.

Rozemarijn, je moet ervan houden

Rozemarijn is een sterke smaak. I love it maar sommigen vinden het een beetje zeepig. Kijk dus naar jouw smaak. Houd je er helemaal niet van? Probeer dan een kruid wat je wel lekker vind.

Cannellini bonen dip met gepofte knoflook, rozemarijn en cayennepeper

Prep Time 10 minutes
knoflook poffen 30 minutes
Servings 1 bakje
Deze dip van cannellini bonen is echt wauw! Én guiltfree! Deze dip is heerlijk smeuïg, een beetje rokerig door de gepofte knoflook en perfect bij vlees, vis of.... bij een burger of op een broodje. Uiteraard ook lekker gewoon als dip bij de borrel. Deze wil je maken!

Equipment

  • hakmolentje of kleine blender
  • aluminiumfolie

Ingredients

  • 1 klein blikje (175 gr) cannellini bonen
  • 4 teentjes knoflook
  • 1/2 citroen
  • 1,5 yoghurt
  • verse rozemarijn naar smaak
  • cayennepeper naar smaak

Instructions 

  • verwarm de oven voor op 200 graden boven/onder warmte.
  • Week de knoflook 10 minuutjes in warm water.
  • Leg op een stuk aluminiumfolie en knijp dicht. Leg in het midden van de voorverwarmde oven, ongeveer 20 tot 30 minuten (afhankelijk van hoe groot je tenen zijn).
  • Spoel de cannellini bonen af tot het water helder is en doe in de hakmolen of blender.
  • Voeg de rasp en sap van een halve citroen toe samen met fijn gehakte rozemarijn en de yoghurt.
  • Knijp de knoflooktenen uit en voeg toe.
  • Hak/blender tot een mooie semi gladde massa.
  • Breng op smaak met peper en zout en de cayennepeper.
  • Ready to serve! Smakelijk!
Course: Borrelhapje, Snack
Keyword: bechamelsaus, cannellini bonen, dip, smeersel, spread

Write A Comment

Rating recept