Basisrecept Pesto Genovese
ongeveer 10 minutes
Total Time 10 minutes
Servings 1 bakje
Deze moet je natuurlijk in je arsenaal hebben! Heerlijk als dipje bij de borrel, als saus voor je pasta of als smaakmaker in een soepje.
Equipment
- vijzel of een klein hakmolentje
Ingredients
- 1 flinke bos verse basilicum
- 1/2 teen knoflook geraspt
- 1 handje pijnboompitjes
- 1,5 handje geraspte Parmezaanse kaas
- 1/2 citroen (sap en zeste)
- lekkere olijfolie, net genoeg om te binden en het lekker smeuïg te maken
- peper en zout naar smaak
Instructions
- Rooster de pijnboompitjes. Blijf er even bij, niet af laten fikken maar juist lichtjes toasten. Laat niet in de pan zitten maar plaats ze op een schoteltje of een keukenpapiertje.
- Schil de knoflook en stamp samen met wat zeezout fijn in een vijzel.
- Voeg nu beetje voor beetje de basilicum toe en vijzel fijn.
- Voeg dan de pijnboompitten toe, vijzel weer en meng de helft van de geraspte kaas door het mengsel.
- Voeg dan olijfolie toe tot het geheel mooi gaat binden en smeuïg wordt.
- Voeg dan de rest van de kaas toe. Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Te dik? Voeg wat olie toe. Te dun? voeg nog wat kruiden en kaas toe.
- Wij vinden het lekker maar het is zeker optioneel: voeg op het laatst het sap en de zeste van een halve citroen toe. Smakelijk!
Course: Borrelhapje, dip, saus
Cuisine: Italiaans
Keyword: basilicum, basisrecept, borrelen, dip, pesto, saus