Basisrecept tortilla's

Total Time 1 hour
Servings 8 stuks
Tortilla's zijn super makkelijk om zelf te maken en smaken zoveel beter dan die uit de supermarkt. Vaak zie je dat je een tortilla press nodig hebt maar bij dit recept heb je er niet per se eentje nodig!

Equipment

  • Deegroller

Ingredients

  • 185 gr bloem
  • 2,5 gr bakpoeder
  • 25 ml olijfolie
  • 120 ml warm water
  • snuf zout

Instructions 

  • Meng het bloem samen met het bakpoeder, de olijfolie, het warme water en wat zout. Kneed tot een soepel deegje, ongeveer 5 minuten.
  • Laat het deeg even rusten onder een schone theedoek, ongeveer 10 minuten.
  • Zet een koekenpan op hoog vuur.
  • Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken. Rol elk stuk uit tot een super dunne tortilla.
  • Leg de tortilla in de koekenpan, wacht even tot deze zich 'opblaast' en prik eventueel in zodat de lucht kan ontsnappen.
  • Bak de tortilla nog heel kort aan de andere zijde.
  • Doe de tortilla in een pan met deksel om ze warm te houden of serveer direct. Smakelijk!
Course: basisrecept
Keyword: basisrecept, bladerdeeg, tortilla

Write A Comment

Rating recept