Maak eerst de dukkah, de link naar het recept vind je hierboven.
Leg 5 van de 6 knoflooktenen in een bakje met water.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zorg dat de wortelen ongeveer dezelfde diameter hebben. Leg de wortelen op het aluminiumfolie en besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Leg de geweekte knoflooktenen bij de wortelen. Rooster in het midden van de oven tot de wortelen super gaar zijn, ongeveer een uurtje. Het is heel belangrijk dat de wortelen door en door zacht zijn. Pak eventueel halverwege in met het aluminiumfolie als de wortelen te snel bruin worden of dreigen te verbranden.
Pel de gepofte knoflook en doe samen met de wortelen, geperste rauwe knoflook chilivlokken, komijnzaad, gerookte paprikapoeder, yoghurt, cannellini bonen, olijfolie en het sap en zest van een halve sinaasappel in de blender en maal tot een gladde zalvige textuur. Hak de peterselie en meng door de dip. Breng op smaak met peper en zout.
Garneer af met olijfolie, yoghurt, wat peterselie en het dukkah mengsel en nog wat sinaasappelrasp. Smakelijk!