Deze leukerd vraagt net even iets meer van je aandacht maar staat wel heel leuk op tafel! En met maar 5 ingrediënten is het recept makkelijk te onthouden!
- 1 courgette
- 3-4 takjes rozemarijn
- 1-2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 1/2 tl zeezout
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snijd de courgette om de ½ cm in maar niet door; zodat de courgette heel blijft.
Snijd de takjes rozemarijn in stukjes van 3-4 cm. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Stop de rozemarijn en de knoflook in de inkepingen.
Leg de courgette op de bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met het zeezout.
Rooster de courgette in de voorverwarmde oven in 20 min. gaar.
Lekker bij vlees en vis, maar ook als vegetarisch hoofdgerecht met couscous of quinoa en tzatziki. Smakelijk!