Go Back

Hasselback courgette met rozemarijn, knoflook en zeezout

Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 1 courgette
Deze leukerd vraagt net even iets meer van je aandacht maar staat wel heel leuk op tafel! En met maar 5 ingrediënten is het recept makkelijk te onthouden!

Equipment

  • oven
  • bakpapier
  • handig: 2 eetstokjes of zoiets voor het insnijden van de courgette

Ingredients

  • 1 courgette
  • 3-4 takjes rozemarijn
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 tl zeezout

Instructions 

  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snijd de courgette om de ½ cm in maar niet door; zodat de courgette heel blijft.
  • Snijd de takjes rozemarijn in stukjes van 3-4 cm. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Stop de rozemarijn en de knoflook in de inkepingen.
  • Leg de courgette op de bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met het zeezout.
  • Rooster de courgette in de voorverwarmde oven in 20 min. gaar.
  • Lekker bij vlees en vis, maar ook als vegetarisch hoofdgerecht met couscous of quinoa en tzatziki. Smakelijk!
Course: Bijgerecht
Cuisine: vegetarisch
Keyword: 5 ingrediënten, courgette, gezonde recepten, groentengerecht, hasselback aardappel, kinder recepten, leuke recepten, makkelijke recepten